Nemzetközi tanulmányutat szervezett Sharm el Sheikh-re az ETI

Forrás: turizmus.com

 2024. július 02. 08:19

24 viszonteladó utazási iroda képviselője vett részt azon az egyhetes tanulmányúton, amelyet az egyiptomi Sharm el Sheikh-be szervezett az úti célra szakosodott utazásszervező.

Ismert, hogy az ETI-cégcsoport, a Red Sea Hotels márka kötelékében hat, különböző árfekvésű és kínálatú szállodával rendelkezik a Sínai-félsziget déli csücskében található üdülővárosban.

A Patruna Robert marketingvezető szervezte csapat nemcsak ezekkel, hanem az ETI kínálatában szereplő más szállodák kínálatával is megismerkedett az utazás során. Ezek közül kiemelkedik a Rixos, illetve Baron szállodalánc, amelyek luxuskínálatukkal és versenyképes áraikkal remekül kiegészítik a Red Sea szállodákat az ETI-palettán.

Grand Hotel Sharm el Sheikh

Fotó: ETI

A környék programlehetőségekben is igen gazdag, ezekből is kaphattak ízelítőt a kollégák: a világhírű Ras Mohamed nemzeti parkba szervezett hajókirándulás és felszíni búvárkodás remekül sikerült, csakúgy mint a helyi hagyományokat is bemutató sivatagi program.

A csoport tagjai ezen felül felfedezték a kozmopolita üdölőközpont belvárosát is, ahol szórakozóhelyek, üzletek és kávézók egész sora várja a látogatókat.

A tanulmányút résztvevői

Fotó: ETI

A Sharm-el-Sheikh-be látogató turisták számára kiemelt program lehet a Sínai-hegyen található Szent Katalin-kolostor meglátogatása, vagy a kairói, esetleg petrai buszos kirándulás is, az ETI helyi partnercége, a Cairo Express Travel szervezésében.

A program során a csapatot meglátogatta Khaled Fouda tábornok, a Dél-Sínai tartomány kormányzója is, biztosítva a szakembereket arról, hogy a hatóságok mindent megtesznek a nyugalom és a biztonság, valamint a minőségi szolgáltatások szavatolása érdekében. Ennek eredményeként az üdülőövezet látogatottsága évről-évre nő.

Hajókirándulás a Ras Mohamed Nemzeti Parkba

Fotó: ETI

Kérdésünkre Patruna Robert kiemelte: az ETI Budapest - Sharm el Sheikh charterjárata köztes megálló ("dobbantás") nélkül - ebben a tekintetben egyelőre egyedüliként Magyarországról - a téli ünnepek végéig közlekedik, becsatornázva a szomszédos országok ETI-utasait is.

A szakember megjegyezte: a járat foglaltsága nagyon jó, az eddigi néhány gép tele volt - a téli üzemeltetés esélyei kitűnőek. Hozzátette, utoljára 2019-ben volt téli charterjárat Budapestről Sharm el Sheikh-re.