Népszerű a MÁV applikációja

Forrás: turizmus.com

 2019. október 18. 09:40

Hetente 9500-an töltötték le az alkalmazást, és az eladott jegyek száma is jelentősen nőtt, a 10 százalékos napi átlag 27 százalékra ugrott. A közeljövőben bérletvásárlási funkcióval bővül az alkalmazás.

A vasúti utazást segítő mobilalkalmazás 2015-ben indult olyan funkciókkal, mint az utazástervezés, élő térképes vonatkövetés, érkezés előtti riasztás, chat vagy a vonatok értékelése. 2018 nyarától használható a jegyvásárlási funkció is - tájékoztatott a vasúttársaság.

Mára az applikáció legfrissebb változata közel 390 ezer készüléken fut, a jegyvásárlási funkciót több mint 210 ezer regisztrált felhasználó alkalmazza a mindennapokban.

Minden harmadik jegyet önkiszolgáló csatornából váltanak az utasok, a MÁV app részesedése az online értékesítés bevételéből 28 százalék, az eladott jegyek darabszámát tekintve közel 35 százalék, és ez a részesedés folyamatosan növekszik.

Az app megismertetésére a vasúttársaság integrált reklámkampányt bonyolított le, melynek reklámarca Szabó Simon volt. A kampány eredményeként a vasúttársaság weboldalán található részletes leíró oldalt közel 300 000 felhasználó tekintette meg, melyek csaknem fele közösségi felületekről érkezett.

Az applikáció számos új funcióval bővül a közeljövőben

Fotó: unsplash.com

Kormányos László, a MÁV-START Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese elmondta: „A kampány előtti időszakban átlagosan hetente 4100-as növekedést tapasztaltunk a regisztrált felhasználók számában, ami a kampányidőszakban heti 9500-ra nőtt. Ez azt jelenti, hogy a mobilalkalmazás 153 ezres letöltési száma 38 ezerrel nőtt, az új felhasználók több mint fele a figyelemfelhívó kampány hatásának tudható be. Az eladott jegyek száma is jelentősen nőtt, a korábbi 10 százalékos napi átlag a kampányidőszakban 27 százalékra ugrott.”

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója a további fejlesztésekről beszélt: „Még ebben az évben a menetjegyeken kívül bérletet is lehet majd váltani. A jövő hónaptól a H6-os HÉV vonalra is lehet kiegészítő jegyet vásárolni, 2020 első felétől pedig lehetséges lesz menetjegyet váltani a felszállási állomásra a menetrendi idejénél később érkező vonatra is az alkalmazáson keresztül. Várhatóan jövő év első felétől nem kell majd külön regisztráció az internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV applikációhoz, ezeket egységesítjük, valamint továbbfejlesztjük az alkalmazáson belüli utastájékoztatási funkciókat is.”

A közlekedési társaságok integrációs törekvései mentén a MÁV appon belül külön menüpontban helyi közlekedési társaságok jegyei is megvásárolhatók lesznek. Emellett 2020. márciustól a Bécs-Budapest viszonylatra nemzetközi menetjegy vásárlására is lehetőség lesz.

Tervben van az is, hogy az applikációból Budapesten kívüli szakaszokra érvényes bérletet és a budapesti szakaszokra váltandó BKK vonaljegyet  is lehessen vásárolni.