Népszerűek voltak tavaly az Északerdő Zrt. kivasútjai

Forrás: MTI

 2020. január 14. 14:15

Az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben megközelítette a 285 ezret.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) csaknem 245 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 40 ezret – közölte Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója.   Ez részben annak is köszönhető, hogy az erdőgazdaság munkatársai különféle tematikus programokat szerveztek mindkét vonalon.

A LÁEV-nél közlekedett a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt- és egy önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó Expressz. Kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulásvonatot. A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvánnyal közösen, 17. alkalommal megrendezett több mint háromhetes rendezvény során több mint 20 ezren váltottak jegyet a meghirdetett járatokra.

Csaknem 245 ezer utast regisztráltak tavaly a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton

Fotó:  Wikimedia Commons

A PÁEV-nél a hagyományosan népszerű Szarvasbőgés-hallgató vonatozás 2019-ben már kétnapos program volt. Ezen kívül közlekedett a Pünkösdi Zenés Különvonat is.

A vezérigazgató szót ejtett arról is, hogy

tavaly elkészült a „Kisvasutak” elnevezésű mobiltelefonos applikáció, ami elsősorban az erdei vasutak menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat.

Az Északerdő Zrt. az alkalmazás fejlesztésében szakmai partnerként vett részt.