Patkánytúrákon vehetnek részt az erős idegzetű turisták New Yorkban

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 11. 11:24

New Yorkban újabban éjszakai patkánytúrákon vehetnek részt az érdeklődők, amelyeken a pandémia óta ugrásszerűen megnövekedett patkánypopuláció tagjainak nyomába eredhetnek.

Nem mindennapi programon vehetnek részt az erős idegzetű turisták New Yorkban: a pandémia óta ugrásszerűen megnövekedett patkánypopuláció tagjaival köthetnek közelebbi ismeretséget.

Egy új éjszakai városnéző séta keretében a Rockefeller Center közelében, valamint a queensi Flushing és Sunnyside negyedekben térképezhetik fel az érdeklődők a rágcsálók útvonalait, de van olyan séta is, amely a kínai negyedhez közeli Columbus Parkban is megállót iktat be a város gombszemű lakosainak megfigyelése céljából – írja a New York Post.

New Yorkban újabban éjszakai patkánytúrák is indulnak

Fotó: 123rf.com

Luke Miller, a Real New York Tours tulajdonosa szerint a rágcsálók már-már celebnek számítanak, akkora mostanában a hírverés körülöttük. A patkányok iránti rajongás hét évvel ezelőtt kezdődhetett, ekkor született az a 12 millió megtekintést kapott videó, amelyen New York leghíresebb patkánya, Pizza Rat a metró lépcsőjén vonszol magával egy pizzaszeletet:

Kenny Bollwerk ingyenes sétái a patkányok legvalószínűbb előfordulási helyeire vezetnek: megrepedt járdákhoz, építkezésekre, éttermek szeméttárolóiba. Az élő TikTok-közvetítéseket egy időben akár tízezer ember is figyelemmel kíséri.

A patkányok száma a pandémia alatt nőtt meg ugrásszerűen New Yorkban. 2022-ben több mint hatvanezer bejelentés érkezett a hatóságokhoz patkányokról, ami 102 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A város még ebben az évben szigorította a szemétkezelésre és -szállításra vonatkozó szabályokat, Eric Adams, New York polgármestere pedig idén tavasszal egy „patkánycárt” is kinevezett, akinek a feladata a rágcsálók drasztikus visszaszorítása.