Új attrakció New Yorkban: átadták Manhattan első homokos strandját – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. október 08. 09:19

Homokos strandot adtak át a New York-i Manhattanben, a Hudson River Parkban. A vízpartért már most odavannak a manhattaniek, sokan az üzleti megbeszéléseiket is ott tartják.

Nem kell többé a Rockaway Beachre vagy Coney Islandre utazniuk a manhattanieknek, ha homokos vízparton szeretnének sütkérezni: a héten megnyílt a New York-i városrész első nyilvános strandja a Hudson River Parkban, a Gansevoort-félszigeten.

Az átadásra kissé megkésve került sor, hiszen már New Yorkban is beköszöntött az ősz, de az első fotók alapján szerencsére még nyárias időt fogtak ki a strandolók.

Az 1200 tonna homokkal feltöltött, kék napernyőkkel és napozóágyakkal, padokkal és asztalokkal felszerelt parkot ugyanaz a cég tervezte, mint a High Line parkot – ez egy több mint két kilométer hosszú, az utcaszint felett húzódó zöldfolyosó, amelynek utolsó szakaszát 2019-ben adták át.

A folyóban nem lehet fürödni, de csónakázni igen

Fotó: Hudson River Park/Facebook

A Hudson folyóban sajnos nem lehet fürödni, de kajakozni és csónakázni igen, sőt sportpályák is vannak a néhány hektáros területen.

A park nagy népszerűségnek örvend a manhattaniek körében, sokan az ebédidejüket is itt töltik, vagy itt tartják az üzleti megbeszéléseiket – írja a New York Post.