Védőhálóval szerelik fel és újranyitják a New York-i halálos kilátót

Forrás: turizmus.com

 2024. április 16. 12:25

Több biztonsági intézkedés bevezetése után újranyitják a New York-i Vessel kilátót, amelyet négy öngyilkosság után zártak le három évvel ezelőtt.

Biztonságosabbá teszik és még ebben az évben újranyitják a New Yorkban, Manhattan Hudson Yards körzetében álló, 2021-ben lezárt Vessel kilátót – közölték a fejlesztők néhány nappal ezelőtt.

A 2019-ben 260 millió dolláros fejlesztés eredményeként átadott, 46 méter magas látványosságot az után zárták le, hogy négy ember is a halálba ugrott róla.

Bezárása előtt 10 dollár fejében lehetett megmászni a legfeljebb mellmagasságig érő védőkorlátokkal ellátott kilátót, amelyről először egy 14 éves fiú ugrott a mélybe a családja szeme láttára 2020 februárjában. A következő évben, egy hónap leforgása alatt további két öngyilkosság történt. Ekkor rövid időre lezárták a kilátót, majd amikor újranyitották, egy negyedik ember is levetette magát róla.

A Vessel üzemeltetőjét kemény kritikák érték amiatt, hogy számos kérés és az öngyilkosságok megelőzésével foglalkozó szakértők figyelmeztetése ellenére nem emelte meg a korlátokat.

A kilátót acélhálóval teszik biztonságosabbá

Fotó: Facebook

A kilátót most több más biztonsági intézkedés bevezetése mellett rendkívül erős acélhálóval látják el, az üzemeltetők szerint megőrizve „azt az egyedülálló élményt, amely már látogatók millióit vonzotta a világ minden tájáról” – írja a The Guardian.