Newark–Athén–Dubaj járatot indított az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2017. március 13. 16:19

Az Emirates elindította az Athénon keresztül naponta közlekedő járatát az amerikai Newark és Dubaj között. Az USA és Görögország közötti útvonal megnyitásával kizárólag ez a légitársaság nyújt egész évben naponta közlekedő szolgáltatást a két ország között.

Newark az Emirates 12. államokbeli célállomása, amely a Dubajt és a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőteret összekötő, naponta négyszer közlekedő járatot kiegészítve szolgálja ki az USA ezen területét. A Newarkból és Dubajból induló utasok számára lehetővé válik, hogy Athénban fejezzék be útjukat, vagy folytassák a repülést a végső célállomásra.

A légitársaság várakozásai szerint a más légitársaságok által mellőzött útvonal iránt magas lesz az igény, valamint erősíti az üzleti, a kulturális és a szabadidős kapcsolatokat az Atlanti-óceán két partja között.

Az Emirates a General Electric GE90 hajtóművekkel felszerelt, szélestörzsű Boeing 777-300ER-rel szolgálja ki az útvonalat, első osztályon 8 ülést, businessen 42 ülést, turistaosztályon 304 ülést, valamint 19 tonnás cargokapacitást kínálva.

Az Emirates newarki járatindítása

Fotó: Emirates

Az Emirates EK209-es járata helyi idő szerint 10 óra 50 perckor száll fel Dubajból, 14 óra 25 perckor landol Athénban és 16 óra 40 perckor indul tovább Newarkba, ahová aznap este 22 órakor érkezik meg. A visszaútra az EK210-es járat helyi idő szerint 23 óra 45 perckor indul Newarkból és másnap 15 óra 5 perckor érkezik Athénba, ahonnan 17 óra 10 perckor folytatja útját és 23 óra 50 perckor érkezik Dubajba, kényelmes átszállási lehetőséget biztosítva az Emirates több mint 50 célállomására Indiában, a Távol-Keleten és Ausztráliában – írja a légitársaság közleményében.

Kapcsolódó cikkek