Niki Lauda visszavásárolná légitársaságát

Forrás: AIRportal.hu

 2017. augusztus 28. 13:14

Niki Lauda bejelentkezett az Air Berlin csődbiztosánál, hogy visszavenné az általa létrehozott osztrák Niki légitársaságot, amely jelenleg a német cég leányvállalata – írta az AIRportal.
Az Air Berlint várhatóan feldarabolják, a Lufthansa mellett a Condor, a Tuifly és az wasyjet is érdeklődik egy-egy része iránt. A Lufthansa szándékait kritizálta és panaszt nyújtott be például a Ryanair is, monopolhelyzet kialakulásától tartva. Az ír fapados óriás egyben venné meg a légitársaságot – írta a portál.

A Kronen Zeitung interjúja szerint Lauda azt mondta, meg kell vizsgálnia a Niki helyzetét, az alapján tud végleges döntést hozni, mert nem tudja, mi történt az ő ideje óta a cégnél. Ha lát értelmet és gazdasági alapot, ha betekintést nyerhet a könyvelésbe, akkor szívesen megvenné egykori légitársaságát.

Fotó: AIRportal.hu

A Niki 2003-ban jött létre, a néhai AeroLloyd Österreich alapjain, majd több lépcsőben került az Air Berlinhez a 49,8 százaléka, a maradék egy alapítványé.

A múlt év végén az Etihad-holding, az Air Berlin résztulajdonosa megvette a német cég részesedését a Nikiben, hogy a Tui-konszernnel turistajáratokra alapított vállalatba vonja. De a közelmúlt fejleményei, az Etihad súlyos veszteségei, majd a Tui kihátrálása miatt ez a terv nem jött össze – fogalmaz az AIRportal.hu.

A Niki egyébként a Reuters napokban közölt jelentése szerint nem része az Air Berlin csődeljárásának, hiszen külön cégről van szó. Vélhetően ez alapján jelentkezett most be Lauda az egykori vállalkozásáért.

Kapcsolódó cikkek