Nincs több éjjeli ivászat egy mallorcai üdülőhelyen

Forrás: MTI

 2015. június 10. 11:56

Betiltották az éjszakai utcai iszogatást Mallorca egyik népszerű üdülővárosában, Magalufban, ahol az utóbbi időben egyre több problémát okoztak éjjel az ordítozó és részegen az utcán fetrengő turisták.

A keddtől érvényes intézkedés szerint este tíz és reggel nyolc óra között tilos az utcán iszogatni, éjféltől pedig az alkohol árusítását sem engedélyezik.

A tilalom megszegésének egyelőre azonban semmilyen következménye nem lesz, abban bíznak, hogy így is sikerül visszaszorítani a tömeges utcai alkoholizálást. Az utcákon tiltótáblák hívják fel a figyelmet az új szabályra, illetve az utazásszervezők és a szállodák bevonásával az önkormányzat kampányt indít a turisták tájékoztatására.

Pénzbírsággal sújtják viszont azt, aki közterületen végzi el a dolgát, és jelentős, akár 1500 eurós (470 ezer forintos) büntetésre számíthatnak azok, akik a szállodai szobájuk erkélyéről ugrálnak a hotel medencéjébe. A „balconing" népszerű a külföldi fiatalok között, számtalan videót készítenek és tesznek közzé az interneten az ugrásról. A mutatványnak minden évben van halálos áldozata, tavaly például egy 20 éves francia lány halt bele az ugrásba.