Női pilótákat támogat új programjával a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2023. március 08. 13:05

A Wizz Air útnak indította a „She Can Fly” kadétprogramot, amellyel célja a női pilóták karrierjének támogatása. A program 2017-es indulása óta több mint 150 olyan jelölt végzett sikeresen a képzésen, aki jelenleg is a légitársaságnál dolgozik pilótaként.

Wizz Air Pilótakaadémia a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére irányuló piacvezető képzési program, amely szakmai fejlődési lehetőséget nyújt a motivált jelentkezők számára.

A női pilóták aránya az iparágban mindössze 5 százalékra tehető, a Wizz Air azonban ebben a szakmában is elkötelezett a nemi sztereotípiák lebontása és a nemek közötti egyenlőség támogatása mellett – közölte a légitársaság. A 18 év feletti nőknek szóló új pilótaakadémiai program egyszerű és pénzügyileg is kedvező lehetőséget biztosít azoknak, akik a Wizz Air kereskedelmi járatainak pilótái szeretnének lenni. A képzési program – amelyre pilótatapasztalat nélküli jelentkezőket is várnak – 18 hónapig tart, és a magyarországi Trener Flight Academy együttműködésével zajlik. A légitársaság elkötelezett amellett, hogy évente további húsz helyet biztosítson a nőknek – hangsúlyozták.

Az integrált ATPL-program az Ab-Initio képzéssel kezdődik, amely során a kadétok elsajátítják a pilótává váláshoz szükséges elméleti ismereteket, készségeket és magatartást. A sikeresen végző kadétok tovább léphetnek a haladó képzésre, amely magába foglal egy öthetes átképző tanfolyamot az Airbus A320-as repülőgépcsalád üzemeltetéséről. Ezt követően a jelentkezők Wizz Air-specifikus képzésen vesznek részt, mielőtt teljes jogú elsőtisztekké válnak a légitársaságnál.

A She Can Fly kadétprogramon – a közlemény szerint – "példátlanul kedvező" a tandíj: a kadétoknak a tanfolyam kezdetén 800 eurót kell befizetniük, a fennmaradó 60 668 eurót a Wizz Air előlegezi meg, amennyiben a jelentkező a képzés ötödik hónapját követően megfelel az előírt követelményeknek. A tandíj összegét a kadétok a sikeres pilótavizsga után hat év alatt, egyenlő részletekben fizethetik vissza.

wizzair_noipilota

A program 2017-es indulása óta több mint 150 olyan jelölt végzett sikeresen a képzésen, aki jelenleg is a légitársaságnál dolgozik pilótaként

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air pilótaakadémiáján keresztül csatlakozó kadétok, beleértve a She Can Fly program jelentkezőit is, lehetőséget kapnak arra, hogy egy folyamatosan bővülő, fiatal, ultramodern és fenntartható Airbus flottát repítsenek több mint 900 útvonalon, több mint 50 ország közel 200 úti céljára. A pilótanövendékek támogatása részét képzi a Wizz Air terveinek, amely szerint 2030-ig több mint megháromszorozza, azaz 500 repülőgépesre növeli flottájának méretét – a cél megvalósításához pedig megközelítőleg 4600 új pilóta felvétele szükséges – emelték ki.