Nonprofit egyesület az olcsóbb légi betegszállításért

Forrás: turizmus.com

 2021. július 06. 15:29

A napokban kezdte meg működését a SkyCU Air Ambulance Club. A nonprofit egyesület egy olyan tagsági rendszeren alapuló szolgáltatási konstrukcióval jelent meg a magyar piacon, amelyből egyaránt profitálhatnak külföldre utazó magánszemélyek és a vállalatok is.

Az egyesületet magánszemélyek kezdeményezésére alapították, elnöke dr. Túri Péter, a modern magyarországi légimentés és légi betegszállítás megalapítója.

A szervezet létrejöttét az ösztönözte, hogy az alapítók az elmúlt közel tíz évben azt látták, külföldre utazáskor önmagában nem elég az utasbiztosítás megléte – tájékoztatták szerkesztőségünket.

skyCU

A SkyCU rendszerben a tagok egy esetleges külföldi egészségkárosodást követően kedvezményt kapnak a légi betegszállítás árából

Fotó: SkyCU/TrustAir

A nonprofit egyesület elnöke elmondta, a SkyCU abban segít, hogy tagjai számára – akár van utasbiztosításuk, akár nincs – egy esetleges külföldi egészségkárosodást követően, légi betegszállítási igény felmerülése esetén, fix, százalékos kedvezményt biztosít a hazaszállítás költségeiből a költségviselőnek, legyen az akár az utas biztosítója, akár annak hiányában például egy családtag, vagy éppen a munkáltató.

Az éves tagdíj megfizetésével bárki létesíthet egyesületi tagságot, három különböző konstrukcióban: az egyéni, családi és prémium tagsági csomagok mellett a vállalati ügyfelekre is gondoltak. Egyedi konstrukcióban, vállalatra szabott tagsági csomagok is elérhetők például nemzetközi fuvarozásban vagy éppen rendszeres külföldi utaztatásban aktív cégek részére.

Túri Péter szerint "a SkyCU-tagok azt az esélyt adják meg maguknak, hozzátartozójuknak, kollégáiknak, hogy a betegnek például egy súlyos közlekedési baleset után ne kelljen csak azért 10-20 órát egy mentőautóban utazni, mert az – bár szakmailag sokszor nem védhető, de – olcsóbb megoldás." Hangsúlyozta: a tagsággal mindenki csak nyer. Szakmailag indokolt esetben a rászoruló nagyobb eséllyel kap légi betegszállítást, annak díján pedig euró ezreket spórolhat meg a költségviselő, miközben magasabb szintű szolgáltatást nyújt a biztosítottjának.

Kapcsolódó cikkek