Nonstop Sydney-London-járatot indít a Qantas

Forrás: turizmus.com

 2022. május 03. 15:42

A Qantas ausztrál légitársaság 2025 végétől nonstop járatokat tervez indítani Londonba, illetve New Yorkba.

Az új ultrahosszú járatok indítását az teszi lehetővé, hogy a légitársaság leadta a megrendelést 12 darab Airbus A350-1000-es típusú repülőgépre, amelyek akár 20 órát is képesek egyfolytában a levegőben tölteni - értesült a brit TTG.

A Project Sunrise keretében az első ultrahosszú távolsági járatok Sydneyből közlekednek majd 2025 végétől. A repülőgépeken „piacvezető" színvonalú kényelemre számíthatnak majd az utasok, állítja a légitársaság.

A világ bármely pontja elérhető lesz közvetlen járattal Ausztráliából az új Airbus A350-1000-es géptípus forgalomba állítása után

Fotó: Airbus

A légitársaság azt is bejelentette, hogy vékonytörzsű flottájukat is megújítják Airbus A321XLR és A220-300-as típusokkal, miközben régi Boeing 737-es és 717-es gépeiket fokozatosan kivonják a forgalomból.

A Qantas Group vezérigazgatója, Alan Joyce kiemelte, hogy az új repülőgépek megrendelése kulcsfontosságú Ausztrália számára, ahol a légi közlekedés döntő fontosságú.

"Az A350-es típus és a Project Sunrise révén a világ bármelyik városa elérhető lesz egyetlen közvetlen járattal Ausztráliából. Az utaskabint úgy fogjuk kialakítani, hogy maximális kényelmet nyújtson minden osztályon a hosszú utazások során."