Nosy Be Afrika 3 legszebb szigete között

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 31. 14:31

A madagaszkári Nosy Be szigetcsoport szerepel Afrika top 3 legszebb szigete között a Tripadvisor listáján. A Global Piece Index (GPI) Madagaszkárt 163 ország közül a 38. legbiztonságosabbnak tartja.

A világ legnagyobb utazási oldala, a Tripadvisor korábban már beválasztotta a Nosy Be szigetcsoportot a világ 10 legszebb szigete közé, Madagaszkárt pedig a világ egyik kihagyhatatlan úti céljának, de most Afrika legszebb szigetei közül került be a TOP 3-ba a Nosy Be.

A Madagaszkár észak-nyugati partjainál található, a szigetországhoz tartozó, paradicsomi szépségű szigetcsoporton vulkáni tavak, lusta lemúrok, rumlepárlók, ylang-ylang ültetvények, érintetlen kis szigetek, tengeri teknősök sokasága, csodás korallzátonyok, valamint a bálnaszezonban a hosszúszárnyú bálnák várják az érkezőt.

 

Az utazási kedvhez még egy adalék: nemrég jelent meg a legújabb, 2016-os Global Piece Index (GPI) Report az Institute for Economics and Peace (IEP) kutatása alapján, mely szerint Madagaszkár a világ 163 országa közül a 38. legbiztonságosabb ország a Földön. A lista szerint Madagaszkár biztonságosabb, mint Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Szerbia, vagy éppen Indonézia, Vietnam, Tunézia vagy Brazília.

A lista három fő tényező figyelembevétele alapján sorolja be az országokat: a társadalmon belüli biztonság, a belföldi és nemzetközi konfliktusok mérete, és a militarizáltság foka.