Nosztalgiavonattal és szárnyashajóval is utazhatunk Szlovákiába

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 22:37

Újabb sikerek a magyar-szlovák turizmusban, északi szomszédunk egyre népszerűbb turisztikai célpont a magyarok körében. Így foglalhatnánk össze az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztató lényegét, amelyen megjelent Marta Kucserová, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal elnöke is.

Sona Jelínková, a magyarországi turisztikai képviselet vezetője először röviden szólt az aktuális turisztikai adatokról. Tavaly 70 ezer magyar vendég szállt meg Szlovákiában, és 19 százalékos volt az egyik évről a másikra történő növekedés. Akik csak átrándultak síelni, azok is többet költenek, mint például a szintén csak kiránduló cseh vendégek.

A képviselet-vezető felvázolta a régiók legfontosabb turista vonzerőit, bemutatta az új szlovák logót, majd szólt az idei legnépszerűbb várható eseményekről. Szlovákiában is egyre népszerűbb a bringázás, és ehhez a feltételek is mind inkább adottak. Sokan nem tudják, de a 62 év fölöttiek – magyarok is – és a gyerekek ingyen utazhatnak Szlovákiában.

Ezután átadta a szót Schwéd Norbertnek, a MÁV Nosztalgia Kft. vezetőjének, aki elmondta, a Gőzfelhős koronázási különvonat szerelvényeiben muzeális kocsikban kirándulhatnak az utasok, részt vehetnek a város koronázási ünnepségének programjain, és természetesen megtekinthetik a szlovák főváros nevezetességeit.

Az április 24-i Klapka Expressz Nohab vontatású élményvonattal és szárnyashajóval kombinált utazás a komáromi Monostor Erődbe, amely világörökség-jelölt komplexum.

Érdekes programnak ígérkezik a Szárnyashajóval Pozsonyba út is, amelyre június 25-26-án kerül sor, a koronázási napok alkalmából. A Révkomárom-Pozsony és a Pozsony-Dévény utak is kedveltek.