Nőtt a bukaresti reptér forgalma

Forrás: MTI

 2019. május 03. 13:48

2019 első negyedévében 2,99 millióra nőtt a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma. Ez 8,5 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Valentin Iordache szóvivő a Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi napilapnak elmondta, hogy a növekedés megfelelt az elvárt ütemnek, és arra számítanak, hogy az év egészében a repülőtér mintegy 15 millió utast fog kiszolgálni. A növekedés azzal magyarázható, hogy új járatok indultak, és a már meglévők kihasználtsága is nőtt. Márciusban a légikikötőt több mint egymillió utas használta, és a repülőtér üzemeltetői a további hónapok mindegyikében is több mint egymillió utassal számolnak. Nyáron további emelkedést várnak a charterjáratok elindítása miatt. A gazdasági lap számítása szerint a bukaresti repülőtérről naponta átlagban 150 repülőgép szállt fel az első negyedévben.

A bukaresti Henri Coanda repülőtér

Fotó: Wikimedia Commons

A lap arra is emlékeztet, hogy a román állampolgárok egyre többet utaznak külföldre munkát vállalni vagy üdülni. A Román Nemzeti Bank legfrissebb jelentése szerint a románok az év első két hónapjában 576 millió eurót költöttek külföldön, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Kapcsolódó cikkek