Növekedésben a Wizz Air

Forrás: Index

 2015. július 29. 15:34

A Wizz Air április eleje és július vége között összesen 4,9 millió utast szállított, akik révén összesen 332,5 millió eurós árbevételt ért el.

Az eladott jegyekből is több pénz folyt be, 6,7 százalékkal több, a nem jegyeladásból származó bevételek viszont 24 százalékkal növekedtek. A cég tisztított nettó eredménye a tavalyi első negyedéves 29,6 millió euróról 33,9 millióra nőtt.

A cég az elmúlt három hónapban 22 új járatot indított, két új bázist nyitott, hét új repülőgépet vett, a járatok telítettsége 88,8 százalékosra nőtt a tavaly ilyenkori 83,5 százalékról, üzemanyagra pedig 19 százalékkal kevesebbet kellett költenie - írta az Index.hu.

Bár a Wizz Air dinamikusan tudja emelni az utasai számát, a nagy versenytársak, a Ryanair és az EasyJet még mindig jóval több, hatszor és négyszer annyi utast szállítanak negyedévente, mint a magyar fapados - mondja a Concorde Értékpapír elemzője, Tunkli Dániel.

A cég vezetése optimista, az év végére 175-185 millió eurós nettó eredményt várnak, 10-20 millióval jobbat, mint amire korábban számítottak.

A Concorde elemzője szerint a cég részvényei jelenleg 18 fontot érnek, de ez  sokat változhat majd, ha lejár a lock-up időszak, amíg a cég dolgozói nem adhatják el a részvényeiket. Ez viszont jó lehetőséget teremt majd azoknak, akik be akarnak szállni a Wizz Airbe a londoni tőzsdén.

Index.hu

Fotó: iho.hu