Növekedéssel zárta az évet az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2017. január 02. 15:13

Az Emirates 2016-ban is tovább gyarapította légiflottáját és desztinációinak hálózatát, valamint számos újítást vezetett be utasai számára.

Az Emirates 36 új repülőgéppel, 20 A380-assal és 16 B777-300ER-esselbővítette flottáját, 29 idősebb gépet pedig nyugdíjazott. A légitársaság jelenleg 255 repülőgépet üzemeltet, amelyek átlagéletkora 5 év – jóval kevesebb, mint az iparági átlagnak számító több mint 11 év. A fiatal flotta az ökológiai lábnyom minimalizálása mellett lehetővé teszi a légitársaság számára, hogy a legújabb termékeket és szolgáltatásokat vezethesse be a járatain.

Áprilisban az Emirates két további A380-ast rendelt, ezzel 142-re növelve a géptípus rendeléseinek számát, és megszilárdítva címét, mint a világ legnagyobb A380-asüzemeltetője. Novemberben az Emirates vált az egyetlen légitársasággá, amelynek flottája kizárólag Airbus 380-as és Boeing 777-es gépekből áll, és ezzel is új magaslatokba emelte a fedélzeti utazási élményt.

Az Emirates-hez megérkeztek az első legújabb generációs A380-as és B777-300ER-es repülőgépek is. Az új Airbus 380-as több figyelemre méltó újítást hozott, többek között a továbbfejlesztett üléskonfigurációt az Economy osztályon, és a tágasabb térérzetet eredményező megemelt plafont a Business osztályon. Az Emirates új, novembertől forgalomba állított Boeing 777-300ER-eseiben pedig már az új Business osztályú ülések kényelmét élvezhetik az utazók.

 

Kibővített hálózat

Az Emirates 2016-ban hét új személyszállítási és egy teherszállítási desztinációt vezetett be (Cebu és Clark a Fülöp-szigeteken, Yinchuan és Csengcsou Kínában, Rangun Mianmarban, Hanoi Vietnámban, Fort Lauderdale az Egyesült Államokban, és a csak cargo desztináció Phnompen Kambodzsában),így globális hálózatban már 154 úti cél található.

Az Emirates 8 új úticéllal 44-re bővítette A380-as hálózatát is. Ma a világ leghosszabb A380-as szolgáltatását működteti Dubaj és Auckland között, és a világ legrövidebb A380-as szolgáltatását Dohába. Az év során az Emirates további két desztinációra, Chicago-ba és Ammanbais egyszeri A380-as szolgáltatást indított.

Fejlesztések az utazási élményért

A Skytrax World Airline 2016 díjátadón „A világ legjobb légitársasága" címet elnyert Emirates mind a levegőben, mind a földön egy sor fejlesztést valósított meg, hogy még élménydúsabbá tegye az utazást.

Idén mutatta be továbbfejlesztett Boeing 777-es Business osztályú ülését, amely új magaslatokba emelte a kényelmet és a dizájnt. Az ülés legfontosabb tulajdonságai többek között, hogy a 72 inch (kb. 183 cm) hosszú ülések teljesen vízszintes helyzetbe dönthetők, továbbá személyes minibár és az iparág egyik legnagyobb, 23 inches (kb. 58 cm képátlójú), a mobiltelefonok streamelésére is alkalmas képernyője áll az utasok rendelkezésére.

Az Emirates folytatta a fedélzeti szórakoztató rendszerének (IFE)fejlesztését is. Az, hogy a légitársaság flottája immár kizárólag Boeing 777-es és Airbus 380-as repülőgépekből áll, lehetővé teszi az utasok számára, hogy minden Emirates járaton elérjék a filmeket, zenéket, TV sorozatokat és játékokat kínáló, 2600 csatornás szórakoztató rendszert. Az Emirates és a Thales idén októberben megállapodott, hogy a Boeing 777X flottán 2020-tól elérhető lesz a Thales AVANT fedélzeti szórakoztatórendszer.

Az egyre elterjedtebb digitális életmódot jelzi, hogy 2016-ban több mint 8,8 millió Emirates utas csatlakozott a fedélzeti Wi-Fi-hez, több mint 400 ezer telefonhívás zajlott repülés közben, és az utasok 1,7 millió sms-t küldtek.

A prémium utasok számára az Emirates egy sor luxus fedélzeti újítást vezetett be. A First osztály újításai közé tartozott a világ első olyan- légitársaság számára tervezett - ruházata, amely hidratálja a bőrt a repülőút alatt. Emellett a First osztályon puha báránybőr-utánzat plédeket, a Business osztályon pedig puha paplanokat vezettek be.

Az Emirates együttműködik a VOYA luxus spa termékeket gyártó céggel, így az utasok a cég termékeit használhatják a légitársaság védjegyévé vált fedélzeti shower spa-iban, a reptéri lounge-ok fürdőszobáiban és a First és Business osztályok mosdóiban. Emellett az Emirates a Bvlgari olasz luxusmárkával közösen újratervezte a légitársaság exkluzív fedélzeti kényelmi csomagjait, letisztult és modern megjelenést adva nekik. 2016-ban 2,75 millió First és Business osztályú csomagot osztottak ki az Emirates járatain.

A szezonális és regionális ízekre fókuszálva az Emirates új, japán menüsort vezetett be a First és Business osztály utasai számára, az ünnepi időszakban pedig speciális ételsort kínáltak minden osztályon.

 

Az Economy osztályon az Emirates bevezette a világ első interaktív fedélzeti kényelmi csomagját a még komfortosabb utazási élmény biztosítása érdekében. A stílusos új csomagok a kiterjesztett valóság koncepcióját alkalmazva magával ragadó tartalmat nyújtanak a mobil eszközökön. A gyerekeket pedig tovább szórakoztatta a fedélzeti játékcsomagok második kollekciója, amelyből több mint 3 milliót osztottak szét.

A befektetések a földön is folytatódtak a „lounge élmény" fokozásával. Az Emirates idén fejezte be a Dubaji Nemzetközi Repülőtér B szatelitjében található Business Class lounge 11 millió dolláros felújítását, amely élménykávézóval, a Voss Víz közreműködésével létrejött Egészség-sarokkal, valamint egy exkluzív Moët & Chandon pezsgő lounge-zsal várja az utasokat. A légitársaság tovább bővítette hálózatát a Fokvárosi lounge átadásával.

Az idei évben fontos újítás volt még, hogy az Emirates meghosszabbította a becsekkolási időt 24 óráról 48 órára.

A világ legértékesebb légitársaság brandjeként 2016-ban az Emirates vezeti a The Brand Finance Global 500 jelentést: márkaértéke több mint 17%-kal 7.7 milliárd dollárra nőtt. Az év során az Emirates különböző sport-, zenei- és kulturális eseményekbe vonta be az utasokat és a rajongókat.

 

Januárban az Emirates a Boeinggel közösen szponzorálta a „View from Above" kezdeményezést, az egyik legnagyobb légi felvétel projektet, amelyet valaha végeztek személyzet nélküli járművekkel (UAVs), azaz drónokkal. A forgatás 13 drón pilóta közreműködésével történt öt kontinens 18 desztinációján, korábban soha nem látott felvételeket készítve a népszerű úti célokról.