Növekszik Európa és Ázsia között a légi kapacitás az orosz légtérzár ellenére is

Forrás: turizmus.com

 2022. április 29. 14:08

Az elmúlt két hónapban nőtt a légitársaságok kapacitása Nyugat-Európa és Ázsia között annak ellenére, hogy számos járatot át kellett irányítani, hogy elkerüljék az orosz légteret.

Az uniós és brit légitársaságoknak a február 24-én kezdődött konfliktus kezdete óta tilos Oroszországon keresztül repülniük, ami az Európa és Ázsia közötti egyes útvonalakon jelentősen meghosszabbította a járatokat - közölte a Business Travel News Europe.

Az OAG légiközlekedési adatszolgáltató cég kutatása szerint ennek ellenére április közepén hét százalékkal több menetrend szerinti légi járat volt Európa és Ázsia között, mint február utolsó hetében, közvetlenül az orosz inváziót követően.
Az OAG szerint a kapacitásnövekedés egy része annak köszönhető, hogy a légitársaságok elindították nyári menetrendjüket, valamint hogy Szingapúr újra megnyitotta kapuit a nemzetközi utazók előtt. A British Airways például 75 százalékkal növelte a kapacitást London Heathrow és Szingapúr között az utóbbi hetekben.

A Finnair egyértelműen az orosz légtérzár által leginkább érintett európai légitársaság, mivel a tiltás három és fél órával meghosszabbította a Helsinkiből Tokióba és Sanghajba közlekedő járatainak menetidejét. A Finnországból Dél-Koreába közlekedő járatok menetideje pedig két óra 45 perccel hosszabbodott meg.

orosz_legterzar

Az orosz légtérzár leginkább a finn repülőjáratokat érinti, Helsinkiből Tokióba és Sanghajba több mint 3,5 órával hosszabb az út

Fotó: 123rf.com

A nyugat-európai légitársaságok számára az orosz légtér megkerülése miatti kerülőút sokkal kisebb mértékben hosszabbítja meg a dél- és délkelet-ázsiai célállomásokra - például Mumbaiba, Delhibe, Bangkokba és Szingapúrba - közlekedő járatok menetidejét.

"A British Airways Heathrow-ból Szingapúrba tartó járatának menetrend szerinti ideje például 25 perccel, míg az Air France Delhibe tartó járatának menetrend szerinti ideje 30 perccel nőtt" - közölte az OAG.

Összességében a Finnair 23 százalékkal, az Air France 5 százalékkal, a British Airways pedig 4 százalékkal csökkentette a kapacitást Nyugat-Európa és Ázsia között, míg a Lufthansa 46 százalékkal növelte a légitársaság kapacitását, de ez nagyrészt a Németország és India közötti nagyarányú bővítéseknek köszönhető.