Növeli charterkínálatát Budapestről a TUI

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2019. november 19. 15:00

Jövőre is lesz TUI-charter Budapestről, a TUI BLUE szállodamárka pedig megerősödik – derült ki a TUI Ausztria kelet-közép-európai roadshow-jának budapesti állomásán.

A TUI Ausztria mintegy 120 magyarországi partnerét látta vendégül november 15-én a Mercure Budapest Castle Hillben tartott rendezvényen, amelyen a TUI öt szállodai partnere is bemutatkozott a magyar utazási irodáknak.

Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője az elmúlt egy év eredményeit és a jövő évi terveket is ismertette.

Az osztrák TUI-val szerződésben álló, saját foglalási számmal rendelkező irodákból jelenleg 31 van Magyarországon, a TUI Magyarország hálózatába pedig 230 szerződött partner tartozik, és mindkét hálózat folyamatosan bővül.

A TUI forgalma 37%-kal nőtt Magyarországon az elmúlt egy évben, nem utolsósorban a törökországi charternek köszönhetően. Az egzotikus úti célok közül a Maldív-szigetek, a Dominikai Köztársaság és az Egyesült Arab Emirátusok volt a legkelendőbb, ezekben összesen 21%-os növekedést sikerült elérni. A közelebbi úti célok forgalma 54%-kal nőtt, a legnépszerűbbek Törökország, Spanyolország és Görögország voltak.

A Zöld-foki szigetekre tavaly decemberben indított bécsi indulású, közvetlen járatot a TUI, ennek köszönhetően ebbe a desztinációba mintegy nyolcszoros forgalombővülés realizálódott Magyarországról.

A TUI márkái közül a luxusutakat kínáló airtours forgalma 77%-kal, a TUI Cruises forgalma 35%-kal, a RIU szállodáké 23%-kal, a TUI Magic Life szállodáké pedig 185%-kal emelkedett itthon.

A LUX* Resorts & Hotels egyik üdülőhelye

Fotó: LUX* Resorts & Hotels

Bevált a törökországi charter

Az idei nyári szezonban hat év után újra indult charterjárat Budapestről, ami Taskár Tamás szerint azt is jelzi, hogy a TUI központ újra bízik a magyar piacban. A törökországi charter háromszoros forgalombővülést hozott az úti célba. A termék német nyelvű volt, német nyelvű asszisztenciával, de magyar nyelvű képviselettel az indulásnál, a helyszínen magyar nyelvű telefonos elérhetőséggel és magyar nyelvű fakultatív kirándulásokkal.

Lesz folytatás is, méghozzá szélesebb kínálattal. 2020-ra a SunExpress heti négy járatán már foglalhatók helyek, délelőtti indulással Budapestről. A TUI saját charterjáratai várhatóan november végén lesznek véglegesítve és publikálva.

A Breathless Punta Cana Resort & Spa Dominikán

Fotó: AMResorts

Száz TUI BLUE-szálloda jövő nyártól

A TUI világszerte széles hotelkínálattal rendelkezik, szállodamárkáit azonban eddig gyakran nem kapcsolták össze az utazók a vállalatcsoport nevével. Ezért a konszern úgy döntött, hogy egységesen a TUI BLUE név alá szervezi a TUI BLUE, a TUI SENSIMAR és a TUI FAMILY LIFE szállodamárkákat, és megerősíti a márka pozícióját. 2020 nyarától már összesen 100 TUI BLUE hotel várja a vendégeket Horvátországtól Tanzániáig.

A TUI BLUE FOR FAMILES márka a TUI FAMILY LIFE utóda lesz, a TUI BLUE FOR TWO a felnőttbarát TUI SENSIMAR-é, a TUI BLUE FOR ALL szállodák kulcsszavai pedig a minőség, stílus, innováció, kiváló konyha, helyi különlegességek, sport és fitnesz lesznek.

Van más változás is: a TUI „best FAMILY” márkája TUI KIDS CLUBS néven működik tovább 2019 októberétől, a SuneoClub pedig TUI SUNEO néven jövő nyártól.

Az elkövetkező hónapokban öt új TUI-szálloda is nyílik.

Salzburgban heteken belül megnyitja kapuit a 144 szobás, négycsillagos TUI BLUE Fieberbrunn, Vorarlbergben pedig tavasszal adják át a 149 szobás, három és fél csillagos TUI BLUE Montafont. Zanzibárban nyáron nyílik az ötcsillagos, 157 szobás TUI BLUE Bahari, Dél-Tirolban az ötcsillagos TUI BLUE My Arbor, Törökországban pedig a megújult, négy és fél csillagos, 314 szobás TUI BLUE Seno hotelt vehetik birtokukba a vendégek.

A Kandolhu Maldives üdülőközpont

Fotó: Universal Resorts

Luxusszállodák az egzotikus úti célokban

A rendezvényen a TUI öt olyan partnere mutatkozott be, amely luxus szállodákat, üdülőhelyeket üzemeltet egzotikus úti célokban.

Az AMResorts-nak nyolc luxus szállodamárkájának összesen 57 szállodája van a Karib-térségben, Mexikóban és Latin-Amerikában.

A Constance Hotels, Resorts & Golf nyolc luxus üdülőhelyet és golfklubot üzemeltet Mauritiuson, a Maldív-szigeteken, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron.

A kilenc LUX* Resorts & Hotels létesítmény Mauritiuson, a Maldív-szigeteken, Réunion szigetén, Kínában és Törökországban található.

A Rixos Hotels világszerte 23 városban és üdülőhelyen van jelen, a kilenc Universal Resorts hotel pedig a Maldív-szigetek turizmusának kulcsszereplője.