Növelnék az izraeli vendégek számát Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2017. március 01. 15:57

Izraeli újságírók és utazási irodák szervezői ismerkedtek Hévízzel az elmúlt napokban. A látogatás annak az eredménye, hogy ez év január közepén a város vezetése rövid kétnapos üzleti úton vett részt Tel-Avivban.

Azzal a céllal utaztak ki, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úticél lehet-e az izraeli turistáknak a jövőben. Akkor a magyar nagykövetség tel-avivi épületében prezentációt tartottak, illetve személyes tárgyalásokat folytattak a meghívott utazási ügynökségeknek, légitársasági és szakszervezeti képviselőknek.

Papp Gábor polgármester elmondta: izraeli részről a mostani hévízi study tour már a januári látogatás következménye. Mind az önkormányzat, mind az izraeli utazásszervezők részéről felmerült ugyanis a hévízi piacnyitás és erősítés lehetősége, ezért tartották fontosnak kétnapos városlátogatás szervezését.

A résztvevők a Hotel Europa fittel, a Hotel Hunguest Panorámával, a Hotel Aquamarinnal, a Danubius Hotelekkel és a Carbonával ismerkedtek meg, látogatást tettek a Hévízi-tónál, illetve a környékbeli kulturális- és egyéb szabadidős lehetőségeket is felmérték.

Izraeli szakemberek Hévízen

Fotó: Hévíz

A keszthelyi kastély és a Balaton-part, a Zobori KalandoZoo és a zalacsányi golfpálya (Zala Springs Golf Resort) megtekintése is szerepelt programjukban.

- A visszajelzések pozitívak voltak, bízunk benne, hogy a város a jövőben még magasabb számban fogadhat erről a területről érkező turistákat. A 2016-os évben 16 ezer izraeli vendégéjszakát regisztráltunk, ezek a vendégek átlagosan hét éjszakát töltöttek Hévízen. Ezen az eredményen szeretnénk tovább javítani – jelezte Papp Gábor.

Kapcsolódó cikkek

Izrael beleerősít

2017. február 07.