Növelték utasforgalmukat januárban Európa nagy hálózatos légitársaságai

Forrás: MTI

 2017. február 09. 15:39

Növelték utasforgalmukat Európa nagy hálózatos légitársaságai januárban az egy évvel korábbi szinthez képest, a legnagyobb mértékben az International Airlines Group (IAG) forgalma bővült - derül ki a cégek által közzétett utasforgalmi statisztikákból.

A British Airways, a spanyol Iberia, valamint az ír Aer Lingus anyavállalata, az IAG jelentése szerint légitársaságai idén januárban 6,6 millió utast szállítottak, 5,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a járatok töltöttsége azonban fél százalékponttal 78,2 százalékra mérséklődött.

Értékesített utaskilométerben mérve az Aer Lingus 12, a British Airways 3,7, az Iberia 2,2 százalékot javított tavaly januárhoz képest.

Az Air France-KLM adatai azt mutatják, hogy a holland-francia cég hálózatos vállalatai 4,7 százalékkal szállítottak több utast, januárban 6,1 millióan választották az Air France-t, a KLM-et, vagy a regionális Hop!-ot.

3,7 százalékkal több utaskilométer a British Airways-nél

Fotó: britishairways.com

A járatok kihasználtsága 0,7 százalékponttal 86 százalékra javult, ez volt a legmagasabb érték ebben a szegmensben. Az Air France és a Hop! 2,5, a KLM 8,6 százalékkal fuvarozott több utast.
A teljes utasforgalom alapján legnagyobb Lufthansa-csoport hálózatos cégei januárban 6,2 milliós utasforgalmat bonyolítottak, 3,2 százalékkal nagyobbat, mint 2016 januárjában. A járatok kihasználtsága 0,9 százalékponttal 76,8 százalékra javult. A Lufthansa 2,3, a Swiss 6,4, az Austrian Airlines 8,5 százalékot javított utasforgalmi statisztikáján.