Novembertől metró jár az új isztambuli repülőtér és a városközpont között

Forrás: turizmus.com

 2022. október 11. 10:43

November végén megnyitják Isztambulban az új repülőteret a városközponttal összekötő metróvonalat.

A tervek szerint november végén megnyitják Isztambulban az M11 metróvonalat, amely az új repülőteret köti össze a városközponttal.

Adil Karaismailoğlu török közlekedési miniszter szerint az akár 120 km/óra sebességgel közlekedő metróval fél óra alatt be lehet majd érni a reptérről a Taksim negyedbe – írja a Hürriyet Daily News.

A Gayrettepe – Isztambuli Repülőtér – Halkalı állomások között épülő metróvonal hossza összesen mintegy 37,5 kilométer, ebből novemberben a Kağıthane kerület és a repülőtér közötti, 32,5 kilométeres szakaszt adják át. A vonalon kevés állomás lesz, ami tovább csökkenti a vonat menetidejét.

November végétől egyszerűbben juthatunk be az isztambuli városközpontba az új repülőtérről

Fotó: 123rf.com

Karaismailoğlu hangsúlyozta, hogy a metróvonal kiépítésével megvalósul az Isztambuli Repülőtér és a Sabiha Gökçen Repülőtér összeköttetése, ezek a város két ellenkező oldalán, az európai, ill. az anatóliai részen helyezkednek el.

Az Isztambuli Repülőtér évi mintegy 120 millió utast tud kiszolgálni, ez az oka annak, hogy a metróvonal az egyik leggyorsabb lesz a világon – tette hozzá a miniszter.