Növények rezgései által keltett zene szól két budai villamosmegállóban

Forrás: turizmus.com

 2021. november 29. 14:22

Különleges installációkat telepítettek a budapesti Széna- és Szent Gellért téren található villamosmegállókba: az utasok nem csak gyönyörködhetnek a növényekben, hanem meg is hallhatják őket. A megállókban ugyanis szonifikációs technológia segítségével növények biorezgéseiből generált zene szól.
A villamoshálózat két forgalmas, zajjal és légszennyezettséggel terhelt pontján található zenélő mikrooázisok az ACG Reklámügynökség és az E.ON együttműködésével, a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságáról szóló kampány részeként kerültek elhelyezésre - közölte a vállalat.
zenelonoveny

A megállókban a növények biorezgéseiből generált dallamokat hallhatunk

Fotó: E.ON

Hogy egy kis zöld természetet csempésszenek a tömegközlekedést használó, városi emberek mindennapjaiba, a megállókat földlabdás élőnövényekkel, többek között borostyánnal, csarabbal és erdei mohával díszítették. A végeredmény nemcsak látványos és természetközeli, hanem egyben zenei élményt is nyújt, ugyanis a megállókban a növények biorezgéseiből generált dallamokat hallhatunk.

A nem mindennapi villamosmegálló nem csak a járókelők körében arat sikert: a kreatív és rendhagyó outdoor megoldásokat díjazó 2021-es Arany Penge/JCDecaux Innovate Awards arany díjazottja lett az installáció.

A vállalat az őszi kampányában olyan lokális akciókat valósít meg, amelyek emberközelibbé és kézzelfoghatóbbá teszik a fenntarthatóság témakörét, és általuk a városi emberek közelebb kerülhetnek a mindennapi életükből egyre inkább kiszoruló természethez és a zöld energiaforrásokban rejlő lehetőségekhez.