Nyár végén már tesztelhetik az M3 déli szakaszát

Forrás: turizmus.com

 2020. március 27. 16:05

A járványügyi veszélyhelyzet ellenére nem állnak le az M3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai, a jelenlegi ütemterv szerint nyár végén elkezdődhet a tesztelés.

A BKV Zrt. közleménye szerint az M3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai a tervezett ütemezés szerint haladnak a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is. A felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig a megfelelő távolságok és higiéniai előírások betartásával folytatódik a korszerűsítés.

Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik – a vonatok elektromos ellátását biztosító – úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is.

Kőbánya-Kispest metróállomásnál már a helyükre kerültek az új sínpárok

Fotó: BKV Zrt.

A dízel tehervágány-gépkocsik (TVG-k), szinte megállás nélkül róják a köröket Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, hogy az építési anyagok, szerszámok, új gépek, berendezések beszállítása, valamint a hulladékok kiszállítása ne okozzon fennakadást.

A legfontosabb új berendezések – légkezelők, főszellőzők, vízköddel oltó berendezések – már a helyükön vannak.  Az elektromos bekötések után, a jelenlegi ütemterv szerint nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.

Az állomásokon beépített álmennyezetek és falburkolatok tartószerkezete látványosan átalakította az utasterek képét, a Határ úton és Ecseri úton lerakott padlóburkolatok pedig már sejtetik, milyen színvilággal újulnak meg a metrómegállók.

A déli szakasz látványterveit februárban hozták nyilvánosságra, erről szóló cikkünket ITT találják.