Nyaralj, dolgozz és tanulj Új-Zélandon

 2014. március 13. 13:15

A magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján 2014/2015-ős évben ismét 100 magyar 18 és 35 év közötti fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodói vízummal. A tavalyi nagy sikerü ún. „Working Holiday Scheme"(WHS) alapján, a meghirdetést követően napokon belül megtelt a kvóta.

Az idei év áprilisától ismét lehet jelentkezni és vizumot igényelni. Az Új-zélandi Bevándorlási hivatal honlapján minden hasznos információ megtalálható és ugyanitt interneten keresztül lehet leadni a vízum kérelmeket. Az elbirálás a beérkezések sorrendjében történik. A jelentkezés kezdetének időpontját a megadott honlapon teszik közzé.

 

A honlap: http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/

A tajvani China Arilines magyarországi képviselete nagyon kedvezményes árú és feltételü repülőjgyeket kinál a WHS keretén belül kiutazóknak, mint pl. egyéves érvényességü jegy, amelynél a visszaút korlátlanul változtatható, 30-kg os poggyász keret, megállási lehetőség Tajvanon (vizum nélkül) vagy Ausztráliában, kedvezményes utasbiztosítás és egyéb elönyők.

A WHS-el kapcsolatban esetleges további információ kapható a Budapesti Konzulátuson nzconsulate@t-online.hu

Szintén a Konzulátuson van lehetőség a kiutazáshoz vagy munkavállaláshoz szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére (pl. bizonyitványok, útlevelek, erkölcsi és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány stb .