Nyári élményvonattal a Tisza-tóra

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 03. 14:32

A MÁV Nosztalgia Kft. idén nyáron, augusztus 12-énelőször indítja el élményvonatát hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai régiójába, a Tisza-tóhoz. A kirándulóvonat minden korosztályt megszólít, hiszen változatos ökoturisztikai programokat kínál.

Itt található Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszere és egyetlen összefüggő füves pusztája a Hortobágy is, mely egyedülálló kikapcsolódást nyújt az ide érkezők számára.A régi mozdonyok szerelmesei is örülhetnek,hiszen az M40 114-es "Púpos" dízelmozdony húzza majd a különleges, retro hangulatú szerelvényt.

A Tisza-tó régió természeti környezete mindenkit elvarázsol romantikus „vadvízországával”, számtalan szigetével, holtágával, növény- és állatvilágával. A programkínálatban megtalálható a Tisza-tavi Ökocentrum és Madárrezervátum, a Hortobágyi Nemzeti Park és akár egy csónaktúra a Tisza-tavon.

A Tisza-tavi Ökocentrum kikötője

 

A MÁV Nosztalgia nyári élményvonatában Standard és Pullman Club osztályon utazhatnak. Továbbá a szerelvényben a DA 6404-es sörkocsi, valamint a hangulatos, Budapest nevet viselő étkezőkocsi közlekedik.

A kirándulóvonat reggel 7:13-kor gördül ki Budapest-Nyugati pályaudvarról, és Gödöllő–Hatvan–Füzesabony–Poroszló–Tiszafüred–Hortobágyi Halastó állomásokat érintve érkezik Hortobágyra.