Nyáron heti 14 járatot indít Budapestre az Air France

Forrás: turizmus.com

 2021. április 20. 12:24

Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra. Budapestre július 5-től már 14 járat lesz elérhető egészen augusztus végéig.

Összesen 80 szezonális járat közlekedik majd, főként a Charles de Gaulle-repülőtérről és Orlyról. Ezek közül 22 új útvonal lesz és 14 európai és észak-afrikai célállomásokra közlekedik majd.

A forgalmasabb, nyári időszakban az Air France a magyar főváros felé is bővíti a kínálatát. Párizsból a Liszt Ferenc-repülőtérre jelenleg heti négy járat közlekedik, a kínálat a csúcsidőszakig fokozatosan bővül, július 5-től augusztus végéig már heti 14 járatra lesz elérhető.

A bejelentett külföldi úti célok közül Párizs-Orly-ról május 31-től Bari, június 28-tól pedig Ibiza és Algír is elérhetővé válik, míg a Charles de Gaulle-ról július 5-től Tangerbe, Agadirba, Monasztirba, Valettába, Las Palmasra, Korfura és Rodoszra is indulnak járatok. A marseille-i repülőtérről június 26-tól Cataniába, július 19-től Korfura is el lehet jutni. A nizzai légikikötőből június 28-tól indul két új járat: London és Tunisz válik elérhetővé a Côte d'Azur-ről – közölte a légitársaság.

airfrance_123rf

Összesen 80 szezonális járat közlekedik majd, főként a Charles de Gaulle-repülőtérről és Orlyról

Fotó: 123rf.com

Az Air France összesen 41 szezonális járatot fog üzemeltetni a csúcsidőszakban a belföldi hálózatban, ebből nyolc új összeköttetés lesz. Június 5-től a Charles de Gaulle-repülőtérről Korzika fővárosába, Ajaccióba indulnak járatok, emellett Calvi, és Figari is elérhetővé válik. Június 25-től Perpignanból Brestbe, Strasbourgba és Nantes-ba is lehet majd repülni. Biarritz-ból Caenbe indulnak járatok június 25-től.

Az Air France hamarosan bejelenti a hosszútávú járatok közlekedési rendjét is. A meghirdetett menetrend az utazási korlátozásokra vonatkozó szabályok módosulásával változhat – hívta fel a figyelmet a légitársaság.