Nyáron heti háromszor utazhatunk éjszakai vonattal az Adriára

Forrás: turizmus.com

 2022. május 25. 10:43

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-Start közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity. Június 10-től szeptember 24-ig a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal utazhatunk fekvőhelyes és hálókocsikkal közlekedő vonattal a horvát városba.

A The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott Adria InterCity fedélzetén tavaly 5500-nál is többen utaztak a Budapest és Split közötti 789 kilométeres vonatúton.A járat idén június 10. és szeptember 24. között közlekedik, a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal. Az elő- és utószezonban, június 10–19-ig és augusztus 29-től szeptember 24-ig Budapestről kedden és pénteken, Splitből szerdán és szombaton indul. A főszezonban, június 19. és augusztus 29. között Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán és szombaton indul.

A vonat menetideje 14 óra, melynek nagy része éjszakára esik: Budapestről 18.45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe reggel 8.12-kor érkezik. Visszafelé Splitből a vonat 18.27-kor indul, Budapestre másnap reggel 9.35-re érkezik.A vonat az út során végig nyitva tartó étkezőkocsival közlekedik, ahol meleg vacsora és reggeli, valamint széles italválaszték elérhető.A családoknak, baráti társaságoknak a fekvőhelyes kocsik 4 vagy 6 ágyas fülkéi kínálnak kényelmes alvási lehetőséget, míg a párokat és a kisebb családokat az 1–3 ágyas hálókocsi-fülkékben egy különleges gördülő szállodai szoba élménye várja.

adria_ic

A főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal utazhatunk az éjszakai vonattal Splitbe

Fotó: MÁV

Este minden utast üdvözlőcsomag, reggel pedig a jegyárba foglalt meleg ital és reggeli várja – a hálókocsiban utazók többféle reggeli menü közül választhatnak. Valamennyi fülke légkondicionált és konnektorokkal is felszerelt.

Az Adria InterCity vonatra a felnőttjegyek 43 eurótól, a 6-14 éves gyermekek részére pedig már 15 eurótól kezdődnek.