Nyáron indul a Titanic-túra

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 14:55

Július 27-én indul a XXI. század egyik legizgalmasabb kalandja, az első Titanic-túra. Egy 4000 méteres mélységbe leszálló tengeralattjáró viszi a roncshoz a turistákat.

Még mindig milliók kíváncsiak a Titanic hajókatasztrófa minden apró részletére. Ezzel kapcsolatos múzeum nyílt, vándorkiállítások járják állandóan a világot, a látogatók pedig mindegyikre özönlenek. Nem kevesen néznék meg közelről a legendás hajó tatját, amelynek filmbéli másán Leonardo DiCaprio és Kate Winslet találkozott.

Most ezt a valóságban is megteheti, aki jó mélyen nyúl a zsebébe. Évtizedek óta beszél erről a különleges kirándulásról a világ, de most az álom valósággá válik, amint arról a Telegram és több más médium is beszámol. Az utazás július 27-én kezdődik, és hat hétig tart. A jegyért annyit kell fizetni, mint amennyibe annak idején egy jegy került a Titanic első osztályára, mai árfolyamán körülbelül 30 millió forintba. Akkora az érdeklődés, hogy a tervezett hat útból ötre már teljes mértékben lefoglalták a helyeket, igaz, egy utazáson egyszerre csak kilenc fizető utas vehet részt.

Óriási az érdeklődés a Titanic-túra iránt

Fotó: pixabay.com

A kirándulásokat egy Titanic-rajongó közreműködésével az amerikai Ocean Gate Expeditions cég vezeti, amelynek honlapján részleteket is meg lehet tudni a jegyeladással kapcsolatban. Az expedíció nem lesz könnyű és veszélytelen, számos fizikai és lelki követelménynek meg kell felelni ahhoz, hogy valaki képes legyen egy viszonylag zárt térben lemerülni a jéghideg és sötét mélységbe.

A világ leghíresebb hajója 1912 áprilisában süllyedt el, amikor Southamptonból New York-ba tartó útja során jéghegyre ütközött. Mára kiderítették, hogy a szerencsétlenségben bizonyára közrejátszott egy, a szénraktárban keletkezett tűz is. A Titanic akkor is híres lenne – írja a Travel and Leisure –, ha nem süllyedt volna el. Akkori fogalmak szerint ugyanis kiemelkedő luxust nyújtott, még a másod- és harmadosztályon utazóknak is.