Nyáron nyit a csónakkölcsönző a Holt-Vágon

Forrás: turizmus.com

 2019. június 06. 16:36

Nyár közepén megnyílik a csónakkölcsönző a Holt-Vágon, de büfé és kerékpárkölcsönző is elérhető lesz. Egy mindenki számára hozzáférhető vízparti pihenőhely kialakítása a cél, amely a helyieket és a turistákat egyaránt szolgálja.

Idén tavasszal döntöttek a képviselők egy negyedmilliós pénzcsomag keretén belül egy csónakkölcsönző kialakításáról a Holt-Vágon, melyre 40 ezer eurót hagytak jóvá – számol be róla komaromonline.hu.

A csónakkölcsönzőt városi területen alakítanák ki, részben azon a telken, melyen annak idején az első Tocsi csárda működött, később a horgászszövetség költözött be, jelenleg a város polgárvédelmi részlege felügyeli. Részben pedig a mellette fekvő telken, amelyet eddig az egyik úszóklub bérelt szimbolikus összegért.

Nagy Tamás, a Comorra Servis igazgatója elmondta, 5 csónakot és 5 vízibiciklit vásárolnak. Két, 12-12 méter hosszú és 2 méter széles úszó stéget kapcsolnak a vízpartra, a már meglévő lépcsőkhöz – ehhez lesznek kikötve a csónakok. Két lakókonténer a partra kerülne, az egyikben iroda működne, a kölcsönzéssel kapcsolatos teendők intézésére, a másikba toalettek, illetve vizesblokk kerülne, és raktárat is kialakítanának.

Egy mindenki számára hozzáférhető vízparti pihenőhely kialakítása a cél, amely a helyieket és a turistákat egyaránt szolgálja

Fotó: komaromonline.sk

A meglévő faépületben szeretnének egy büfét üzemeltetni, továbbá asztalokat, padokat helyeznének ki a környéken. A tervekben egy kerékpár-, tandem- és rollerkölcsönző nyitása is szerepel, valamint más úszó alkalmatosságok beszerzése, például állva evezős szörfdeszkáké (SUP).

„A Holt-Vág és környéke egy olyan rekreációs célpont, amely mind a komáromiaknak, mind a turistáknak számtalan lehetőséget rejt. Ezt sajnos korábban nem használta ki a város, amin most egy átfogó tervvel változtatni szeretnénk. Célunk, hogy Komárom egyik kedvenc pihenőzónája legyen a tó és környéke, ahol színvonalas szolgáltatások várják a kikapcsolódni vágyókat“ – jelentette ki Keszegh Béla polgármester.

A Comorra Servis igazgatója elmondta, a nyári időszakban – az időjárástól függően – minden nap nyitva tartana a csónakkölcsönző. A pontos nyitás az engedélyek és a közbeszerzések függvénye, de a szándékuk az, hogy nyár közepén elinduljon a városi csónakkölcsönző.