Nyárra új mosdók és ivókutak is lesznek a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2019. március 20. 10:51

Elkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján és a SkyCourtban lévő mosdók felújítása.

A SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél kétszeres, a 2B Terminál érkező csarnokában háromszoros mosdókapacitás áll rendelkezésre hamarosan, miután a Budapest Airport hozzáfogott a mosdók átépítésének.

A repülőtér 2B Termináljára évről-évre egy több széles törzsű, járatonként 250-350 személyes repülőgép érkezik, míg a SkyCourtban a teljes induló utasforgalom növekedése teszi indokolttá a bővítést. A terminálon ezentúl ivókutak is lesznek.

SkyCourt

Fotó: turizmus.com

A Budapest Airport a fent említett mosdók átépítése és felújítása mellett azonnali javítási csomagot állított össze. A javítások tartalmazzák - egyebek mellett - a gyakran megrongált eszközök, pl. szappanadagolók, papírtartók pótlását vagy cseréjét, valamennyi csaptelep lecserélését automata szenzoros működésűre, továbbá a lefolyók és a légtechnikai rendszerek tisztítását és szagmentesítését.

Az új mosdók kiépítése, illetve a régi mosdóhelyiségek ráncfelvarrása a nyári utazási szezon kezdetéig elkészül.

A Budapest Airport a következő évek során folyamatos beruházásokat hajt végre. A 6,5 milliárd forintos bud:plus program keretein belül már 2019 első félévében megújul a biztonsági ellenőrzés és az önkiszolgáló poggyászfeladás.