Nyereséges a Twin City Liner

Forrás: turizmus.com

 2015. október 28. 15:03

A bécsiek valóban komolyan veszik a Centropát, amely négy ország - Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia - Dunához kapcsolódó régiós együttműködése, és talán a folyam páratlan lehetőségeit is hatékonyabban használják ki.

Ennek egyik jelképe a Twin City Liner nevű katamarán, amely Bécs és Pozsony között közlekedik naponta többször, évszakoktól is függően.

.Amint dr. Gerd Krämer, a Central Danube Region Marketing Development Gmbh ügyvezetője elmondta, meggyőződésük, hogy az együttműködés egyik formája a korszerű, gyors közlekedés, amely kulcskérdése a turisztikai kapcsolatoknak is.

 

Amikor 2006-ben elindult, szenzációnak számított a Twin City Liner, amely egy norvég gyártású gyors katamarán. Egyszerre 100 utast tud szállítani Bécsből Pozsonyba, illetve vissza. Bár a hajó megvásárlása nem volt kis beruházás, mára nyereséges lett. Tipikus élményutazást nyújt, hiszen autóval vagy vonattal hamarabb és olcsóbban megtehető a két főváros közötti útvonal, (régen villamos is járt közöttük). Ám az egy és negyedórás hajóút, mint kiránduló program, népszerű minden korosztály, nyáron főleg a családok és a diákok körében. De igénybe veszik harmadik országból vagy más kontinensről érkező turisták is.

A katamarán mindkét irányból, a városközpontokban lévő elegáns kikötő épület elől indul, és oda érkezik vissza. Az üzemeltetők számos kedvezményt nyújtanak az utasoknak: például minden  kedden a 60 éven felüliek, a diákok és a mozgásukban korlátozottak vagy más fogyatékosságban szenvedők fél áron utazhatnak a hajóval. Létezik családi kedvezmény, illetve speciális iskolai hét is, amikor a diákcsoportok fél áron vehetik, igénybe, két felnőtt kísérővel.