Nyereséggel zárta a tavalyi évet az Amadeus

Forrás: turizmus.com

 2018. március 09. 10:28

Az Amadeus nyilvánosságra hozta 2017. évi pénzügyi eredményeit. A vállalat nyeresége elérte az 1,116 milliárd eurót, ami 22,5%-os növekedést jelent 2016-hoz képest.

Az árbevétel 8,5%-os növekedéssel elérte a 4,853 milliárd eurót. Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 9,7%-kal nőtt 1,865 milliárd euróra.

Az eredmények hátterét Luis Maroto elnök-vezérigazgató világította meg a társaság által kiadott sajtóközleményben: „A légitársasági IT-szegmensben olyan fontos mérföldkövekhez értünk el tavaly, mint a Southwest belföldi járatainak májusi integrálása az Altea rendszerbe. Új szerződéseket is aláírtunk, például az Air Canadával, így folytattuk az Európán kívüli terjeszkedést. Tavaly már az Altea és a New Skies programok segítségével a repülőgépek fedélzetére lépő utasok közel 60%-a Európán kívüli repterekről utazott.”

A szállodaiparban a Premier Inn hálózat írt alá szerződést két termékük használatára, ez a szállodalánc lett az első, amely az Amadeus Payment megoldást is alkalmazza. Nőtt az Amadeus rendszerét használó repülőterek száma is Ausztráliában, Franciaországban, az USA-ban és a volt szovjet utódállamokban.

A disztibúciós szegmensben az utazási irodai repülőjegy-foglalások száma minden régióban növekedett párhuzamosan az iparág fellendülésével. A legnagyobb növekedést Ázsia és a Csendes-óceán térsége (+11,4%), illetve Latin-Amerika (+10%) érte el.

2017-ben az Amadeus 55 új tartalmi megállapodást írt alá, illetve hosszabbított meg légitársasági partnerekkel, ezek közé tartozik a TUI fly, az Air Canada, a Westjet Airlines, a Korean Air, a Delta Air Lines, az Avianca Argentina és több fapados. Az Amadeus felhasználók ma már világszerte több mint 110 fapados és hibrid légi szállító járatait érhetik el. Ebben a szegmensben a foglalások száma 9%-kal nőtt 2017 során.

Maroto bizakodó az idei évvel kapcsolatban is: „Figyelembe véve a globális gazdaság és az utazási iparág növekedési kilátásait, továbbá az eddigi trendeket, biztosak vagyunk abban, hogy 2018-ban folytatódni fog az Amadeus egészséges növekedése.”