Nyílt napot tartanak a Gyermekvasútnál vasárnap

Forrás: turizmus.com

 2022. január 27. 11:00

Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson, ahová 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

A gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyihegy állomásnál: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, a kis vasútbarátok felszállhatnak egy hagyományos Mk45-ös típusú dízelmozdonyra, a C50-es kismozdonyra és a lillafüredi motorkocsira.

A nyílt napon színes programok engednek betekintést a kulisszák mögé

Plakát: MÁV

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között, vasárnap a vonal felső szakaszán nosztalgiavonatok is indulnak a nyílt nap látogatói számára.

(Címlapfotó: MÁV)