Újraindulnak a kerékpáros örökségtúrák Nyíregyházán és környékén

Forrás: turizmus.com

 2024. április 17. 10:37

Idén ismét széles palettán kínál aktív, kerékpáros túralehetőségeket a Nyíregyházi Turisztikai Iroda és a Középkori Templomok Útja Egyesület.

A kirándulások a Nyírségben és a Felső-Tisza-vidéken, valamint a Biharban nyújtanak kikapcsolódást a bicikliseknek, sokszor kevésbé ismert, de rendkívül jelentős és látványos örökséghelyszíneken barangolva.

A Középkori Templomok Útja Egyesület már évek óta több száz túrázó számára szervez kerékpáros örökségtúrákat, minden alkalomhoz tapasztalt túravezetőt és szakvezetőt biztosítva. Idén áprilistól októberig összesen 13 biciklitúrát hirdetnek, ebből öt alkalommal Nyíregyháza és a térség kulturális és természeti örökségének, sajátos karakterének megismerésére lesz lehetőség, szervezett keretek között.

Szervezett biciklitúrákon fedezhetjük fel Nyíregyházát és térségét

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

„A nyíregyházi túrákhoz térkép és részletes leírást tartalmazó kiadvány is készült, amely a belvárosi turisztikai irodában, valamint az állatpark előtt szezonálisan, májustól nyitva tartó Tourinform irodában is ingyenesen elérhető” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője.

A túrákkal kapcsolatban további információk ITT találhatóak, előzetes regisztrációra is ezen a felületen van lehetőség. A részvétel díja 1500 Ft/fő.