Nyitott porták éjszakája Zalacsánytól Kisgörbőig

Forrás: turizmus.com

 2019. július 04. 14:25

Az idei nyár újdonságaként július 20-án, pirkadattól hajnalhasadásig 12 zalai porta készül extrém programokkal a Zala-völgyben.

Valós élményeket, a  vidéki porták elfeledett életét ismerheti meg az, aki ezen az éjszakán ellátogat a a Zala-völgybe – ígéri a szerezők. A kiscsoportos, belsőséges programokon betekintést nyerhet a méhészkedésbe, biokertészkedésbe, gyógynövény- vagy pálinkalepárlásba, borászkodásba, beszélgethet vagy akár italozhat is a helyi házigazdákkal.

A programok között lesz éjszakai borospince-túra, elcsendesedés a piramisban és esti harmónia jóga, fáklyás séta a gazdaságban grill- és szalonnasütéssel, táblafestés, állatsimogató, csillagászkodás, kertmozi.

Az egyik program: elcsendesedés a piramisban

Fotó: nyitottportak.hu

Ez nem egy tömegrendezvény, nem többezres fesztivál, itt a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket, közös főzéssel, zenéléssel, saját kreatív személyiségükkel – írják közleményükben.

Állatsimogatás garantálva

Fotó: nyitottportak.hu

Aki vágyik a házi kecskesajt, a falusi füstölt sonka vagy a zalai cukorperec nosztalgikus ízeire, az a Zala-völgyében ezeket is megtalálja. A gasztrokalandorok pedig még egy mangalicafarmra is elvetődhetnek.

Bővebb információ a rendezvényről itt érhető el.