Nyolc magyar utas volt a Thaiföldön kigyulladt kompon

Forrás: MTI

 2015. április 10. 14:51

Nem kértek konzuli segítséget azok a magyar állampolgárok, akik a dél-thaiföldi turistaparadicsom, Phuket közelében kigyulladt és elsüllyedt komphajón utaztak - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke az M1 aktuális csatornának pénteken reggel.

Menczer Tamás azt mondta: egy magyar tulajdonban lévő thaiföldi székhelyű utazási iroda jelezte, hogy magyar állampolgárok is voltak a balesetet szenvedett hajón. További magyar utasokról a tárcának nincs tudomása.

Az Ao Nang Princess 5 komphajó az Andamán-tengeren, a Krabi és Phuket közötti úton szerda délután azután süllyedt el, hogy felrobbant a motorja. A Phuketwan hírportál jelentése szerint a komp fedélzetén kínai, magyar, egyiptomi, ukrán és svájci turisták is tartózkodtak.

A balesetben egy izraeli kislány meghalt, a többi mintegy 110 utas, köztük több tucat turista életét azonban sikerült megmenteni - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
A KKM sajtófőnöke pénteken TV2 Tények Reggel című műsorának erősítette meg, hogy a hajón nyolc magyar utazott.

Menczer Tamás az M1-nek elmondta: szükség esetén a magyar külképviselet minden segítséget megad a magyar állampolgároknak.