Újra nyitva a Nyugatiban a peronokhoz vezető keresztaluljáró

Forrás: turizmus.com

 2024. március 28. 16:57

Befejeződtek a Nyugati pályaudvar keresztaluljárójának felújítási munkálatai, mostantól az utasok előtt is nyitva áll a peronokhoz vezető, új köntöst kapott átjáró.

A WestEnd felőli (1–9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14–17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása két fő részből állt: a régi, használaton kívüli peronfelvonó helyére egy új és modern liftet építettek be, ez múlt héten már az utasok rendelkezésére állt. A másik feladat az aluljáró teljes felújítása volt, ami most fejeződött be.

Megnyílt a Nyugati pályaudvaron a felújított keresztaluljáró

Fotó: MÁV

A keresztaluljáró munkálatai 2023 augusztusában kezdődtek meg, és ősztől teljes lezárás mellett folytatódtak. A felújítás keretében az aluljáróban elvégezték az álmennyezet és padlóburkolat teljes cseréjét a lámpatestekkel, új elektromos hálózattal, vízelvezetőkkel együtt, továbbá megújult a falburkolat és az oldalajtók sora a régi lépcsőkkel együtt – tájékoztatott a MÁV. A folyosó falain a Nyugati pályaudvar terveinek részletrajzai láthatók, például a toronyról és a homlokzatról. A keresztaluljáróban taktilis sáv, valamint a korlátokon elhelyezett Braille-írás segíti az akadálymentes közlekedést. A munkálatok befejezésével a pénztárkonténerek mellett elhelyezett ideiglenes mosdó is bezárt, és az új bejárat mögött megnyílt az itt található mosdó is.

Mostantól újra könnyebb lesz elérni a 14–17. vágányokat

Fotó: MÁV