Olcsóbb a tengerjáró, mint az idősotthon, így inkább vízre szállt a nyugdíjas pár

Forrás: turizmus.com

 2023. október 02. 09:33

Egy ausztrál házaspár inkább él évekig tengerjáró hajókon, mint egy percig is idősotthonban. Mosni és beágyazni nem kell, a fedélzeten rengeteg a program, így a döntés logikusnak tűnt a pár számára.

Egy ausztrál nyugdíjas pár már zsinórban 51 útra foglalt jegyet egy luxus tengerjáró hajóra, így lassan közel ötszáz napot töltöttek a vízen. Marty és Jess Ansen, miután két évig éltek bezárkózva a koronavírus miatt, amint kiszabadultak, rögtön tengerre is szálltak. A Coral Princess nevű, kétezer fős tengerjárón tavaly június 16-án indultak útnak, és azóta több időt töltöttek a fedélzeten, mint a legénység és a hajókapitányok. Terveik szerint még két évig elkerülik a szárazföldet, legfeljebb hajót váltanak utazásuk során.

Tavaly június óta utazik a nyugdíjas pár a Coral Princess tengerjárón

Fotó: 123rf.com

 

A nyugdíjas pár életvitelszerűen űzi a tengeri hajókázást, már több évtizede járnak rövidebb-hosszabb utakra. Eddig ez a leghosszabb utazásuk, amire beszámolójuk szerint azért is szánták el magukat, mert olcsóbb, mint fizetni az idősotthont.„Hol máshol találsz ennyi programot? Elmész vacsorázni, utána egy show-ra, vagy táncolni... Egész nap el lehet itt lenni” – mondta Jess Ansen. Felesége hozzátette: „Nem kell mosni, beágyazni, már azt sem tudjuk, hogyan kell.”

Ansenék afféle hírességgé váltak a fedélzeten, a legénységhez pedig már-már családi kötelékek fűzik őket. A Coral Princessen még nyolc hónapot töltenek, de csak azért szállnak partra, hogy átszállhassanak egy még nagyobb hajóra, a Crown Princessre – írja a New York Post-ra hivatkozva a Hvg.hu.