Ő az idei kétmilliomodik BAHART-utas

Forrás: turizmus.com

 2019. december 06. 11:02

Bár a 173. személyhajózási szezon október 23-án lezárult a Balatonon, a kompok továbbra is folyamatosan közlekednek. December 6-án a BAHART ismét elérte az éves kétmilliós utasszámot.

December 6-án délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART az idei kétmilliomodik utasát (személyhajózás és kompközlekedés együttes utasszáma). Csak a helyszínen, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazták – adja hírül a hajóstársaság közleménye.

Kovács Attila és Cservári Gábor a péntek délelőtt 10 órakor Szántódról induló komp fedélzetén vehették át a 100 ezer forint értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól. A kártyaegyenleg a társaság által indított kompokra és egyéb személyhajózási lehetőségekre egyaránt beváltható 2020 végéig.

 

Rekordforgalom a kompokon

A Balatoni Hajózási Zrt. a kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között a forgalmi igényeknek megfelelően, egyidejűleg akár 4 komppal is biztosította 2019-ben. Az év minden napján közlekedő BAHART kompok utasszáma még a kiugróan magas 2018-as forgalmi adatokat is túlszárnyalja idén.

A nyertesek péntek délelőtt vették át a 100 ezer forint értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól

Fotó: BAHART

Az üzletág néhány napon belül újabb több évtizedes rekordot dönt, mivel a kompon szállított utasok száma meghaladja az 1,3 millió főt, amire utoljára 21 évvel ezelőtt, 1998-ban volt példa.

Idén december 5-ig 28 ezerrel több utast (+2,2%), 13 ezerrel  több járművet (+3,3%) és 5300-zal több kerékpárt (+6,7%) szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között 2018. év azonos időszakához viszonyítva.

 

Kajla is segített

A közlemény szerint a forgalom növekedése nagyban köszönhető annak, hogy a társaság maximalizálta az éven belül azt az időszakot (március 15-től egészen november 3-ig), amikor a kompok garantáltan minimum 40 percenként indulnak.

Az éves forgalomnövekedés fontos tényezője, hogy a téli, tavaszi és őszi gazdag települési programkínálat következtében a korábbiakhoz képest lényegesen többen keresik fel a Balaton régiót mint turisztikai desztinációt.

A családos utazóközönség fontos célcsoportot jelent a BAHART számára, hiszen a felmérések szerint az utazók több mint fele a családjával veszi igénybe a hajózási szolgáltatásokat.

A menetrendi járatokon népszerű volt a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kajla kedvezmény, hiszen a promóció keretében több mint 6000 gyerek (6-10 éves) utazott ingyenesen a hajókon, ami a teljes gyerek utasforgalom 7%-át tette ki.

 

Jön a Mikulás Gyerekhajó!

Az év utolsó hónapjára is tartogatnak még meglepetést, december 8-án immár 4. alkalommal indítja el a társaság a közkedvelt Mikulás Gyerekhajó járatát Balatonfüreden és Siófokon, melyet adománygyűjtéssel is összekapcsolnak.

A kompok a lecsökkent forgalmi igényeknek megfelelően jelenleg a téli menetrend szerint közlekednek, azaz Szántódrévből 7.00 – 17.00 óra között, Tihanyrévből pedig 7.15 – 17.15 óra között 60 percenként indulnak a meghirdetett menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

Erős volt a nyár a BAHART-nál

2019. szeptember 06.