Egy nap alatt elkeltek a jegyek a 180 napos föld körüli hajóútra

Forrás: turizmus.com

 2021. február 11. 11:34

A miami székhelyű Oceania Cruises bejelentette, hogy 2023-as, 180 napos világ körüli hajóútjára egy nap alatt elfogytak a jegyek, miután január 27-én megnyitották a jegyeladást a nagyközönség számára.

Bob Binder, az Oceania Cruises elnök-vezérigazgatója szerint az, hogy a 2023-as nagy volumenű útjukra ilyen pozitív válasz érkezett a világ minden tájáról, “egyértelműen mutatja, hogy a tapasztalt utazók mennyire lelkesednek a magával ragadó és emlékezetes utazási élmények iránt.”

Úgy véli, a koronavírus-járvány miatt a most tapasztalt és az előttünk álló „kihívások ellenére az utazók egyértelműen a jövőbe tekintenek, és kihasználják az új és különleges lehetőségeket a világ bejárására és az egész életen át tartó emlékek gyűjtésére.”

Az óceánjáró vállalat 2023-as, világ körüli útja 180 nap alatt négy kontinens 33 országának 96 kikötőjét érinti. Az utazás három teljes napos hajózást is magában foglal az Antarktiszon, továbbá a vendégek az UNESCO-világörökségek közül több mint 60 helyszínt tekinthetnek meg.

A vállalat sajtóközleménye szerint, míg eddigi tapasztalataik szerint a hosszabb, világjáró útvonalaikra általában a visszatérő vendégek foglalnak helyeket, a 2023-as világhajózás több mint egyharmadát olyan vendégek adják, akik első alkalommal utaznak majd Oceania-járaton.

oceania_kotor

A világ körüli hajózás során a vendégek több mint 60 UNESCO-világörökséget nézhetnek meg

Fotó: Oceania

Az Oceania “Around the World" útvonala az eredeti 180 napról akár 218 napra is meghosszabbítható, attól függően, hogy a vendégek mely várost választják be- és leszállóhelyükként. A cég szerint a foglalók közel 20 százaléka döntött úgy, hogy hosszabb útvonalat választ. Az óceánjáró a tervek szerint 2022. december 28-án indul majd Miamiból és 2023. január 15-én San Franciscóból útjára. Az árak vendégenként 41599 és 49999 dollár (12-15 millió forint) között változtak.

A vállalat jelenleg a COVID-19 járvány következtében ideiglenesen szüneteltetni összes járatát, szolgáltatásai újraindítását 2021 májusára tervezi. A sajtóközleményben jelezték azt is, hogy nemcsak a világ körüli hajóútra, hanem a 2022-es évre tervezett európai és észak-amerikai utazásaikra is nagy volt a kereslet.