Október 21-től újraindul az Emirates budapesti járata

Forrás: turizmus.com

 2020. október 05. 12:38

A dubaji légitársaság Boeing 777-es gépe hetente kétszer, szerdánként és szombatonként repül a két város között.

A járat Dubajból helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a magyar fővárosból délután négy órakor indul és 23.20-kor érkezik Dubajba.

Október 25-től azonban már téli menetrend szerint közlekedik a gép: Budapestről 15.10-kor száll fel, míg visszafelé reggel 8.40-kor indul. A járatra Economy és Business osztályokra lehet jegyet foglalni.

A légitársaság szélestörzsű gépének köszönhetően jelentős teherszállító kapacitást is kínál.

Az Emirates rugalmas jegyfoglalási feltételeket biztosít magyar utasai számára. Minden 2021. március 31. előtt vásárolt Emirates-repülőjegy esetében lehetőség van az átfoglalásra, illetve a megvásárolt, de fel nem használt jegyek esetében a légitársaság biztosítja a jegyek érvényességének további két évvel való meghosszabbítását vagy a jegyek utazási kuponként való felhasználását.

Mindent a biztonság érdekében

A légitársaság átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be a járvánnyal kapcsolatban.

A Budapestről induló gépre kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni.

A Dubajból Budapestre induláskor erre nincs szükség, más indulóhelyszínek esetében a helyi szabályozások mérvadóak.

Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A repülőgépeket speciális, vírusölő vegyszerrel fertőtlenítik rendszeresen. A kabin levegőjének tisztaságáról az úgynevezett HEPA rendszer gondoskodik, amely a vírusok és gombák 99,9 százalékát kiszűri, így a gépen utazás közben 2-3 percenként teljesen kicserélődik a levegő.

Biztonságban a fedélzeten

Fotó: Emirates

A légikísérők egyenruhájukon felül erre a célra gyártott védőfelszerelést viselnek, a fedélzeti menüt pedig higiénikus csomagolásban szolgálják fel. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik.

Az Emirates 51 millió forintig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 34 ezer forint összegig a karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez - a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úti céltól. A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas továbbutazik, miután megérkezett az Emirates-szel úti céljára.

Dubaj várja a magyar látogatókat

Dubaj újranyitásának köszönhetően a magyar utasok ismét utazhatnak Dubajba üzleti vagy szabadidős látogatás céljából.

A közel-keleti metropolisz volt a világon az első, amely elnyerte az ENSZ Világturisztikai Szervezetének „Biztonságos úti cél" minősítését, mivel a város átfogó és hatékony intézkedéseket vezetett be a látogatók egészségének és biztonságának biztosítása érdekében.

Az Emirates november elején további négy európai járatát indítja újra: Bologna, Düsseldorf, Hamburg és Lyon úti célokra. Az újraindításoknak köszönhetően már 31 város, globálisan pedig 99 desztináció válik elérhetővé a légitársaság nemzetközi hálózatában.