Október végéig korlátozza az utasok számát az amszterdami repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 02. 19:01

Nyár vége helyett október végéig tart az utasok számának korlátozása a Schiphol repülőtéren. A KLM emiatt ősszel kevesebb jegyet készül értékesíteni.

Az amszterdami Schiphol repülőtér kedden bejelentette, hogy az eredetileg a nyári időszakra bevezetett utasszám-korlátozást szeptemberre és októberre is kiterjeszti. A repülőtér a hosszú várakozási idők és egyéb logisztikai problémák miatt vezette be az intézkedést – írja a Reuters.

A repülőtér továbbra is arra kéri az utasokat, hogy a járat indulása előtt legfeljebb négy órával érkezzenek a repülőtérre. Továbbá figyelmeztette a légitársaságokat, hogy az október végén esedékes holland őszi szünetben több utasra számít, mint amennyit kezelni tud.

Ősszel is folytatódik a forgalomkorlátozás az amszterdami repülőtéren

Fotó: 123rf.com

A KLM a bejelentés után azt a közleményt adta ki, hogy ősszel korlátoznia kell a jegyértékesítést. A holland királyi légitársaság szerint a repülőtéri utasszám-korlátozás miatt nem lesz szükség törlésekre, a holland piacon azonban a szokásosnál kevesebb helyet értékesítenek. A légi szállító még júniusban közölte, hogy felelősségre vonja az amszterdami repülőteret a korlátozások miatt elszenvedett pénzügyi károkért.