Október végéig korlátozza az utasszámot a Heathrow repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 16. 19:15

A londoni Heathrow repülőtér a földi kiszolgáló személyzet korlátozott kapacitására hivatkozva október 29-ig meghosszabbította az eredetileg szeptember 11-ig tervezett utasszám-korlátozást.

A repülőtér hangsúlyozta, hogy a döntést a légitársaságokkal egyeztetve hozta meg, a légitársaságok ettől függetlenül igencsak bosszúsak – értesült az aero.de. A repülőtér jelenleg legfeljebb 100 ezer utast kezel naponta. A korlátozást júliusban vezették be, hogy enyhítsék a terminálokban a földi kiszolgálók hiánya miatt kialakult kaotikus helyzetet.

A British Airways a korlátozás miatt szakaszonként megszüntette a rövid határidejű jegyek árusítását a rövidtávú járatokra. Sajtóértesülések szerint a légitársaság hasonló intézkedést tervez a hosszútávú járatokkal kapcsolatban is, hogy szükség esetén enyhítse a helyzetet.

A légitársaságok nem fogadták kitörő örömmel a Heathrow repülőtér döntését

Fotó: 123rf.com

A British Airways versenytársa, a Virgin Atlantic ingerülten reagált a hosszabbításra, szóvivőjük a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy csalódottak a Heathrow döntése miatt, amikor a rendszer egyre több munkaerőt foglalkoztat.

Kevés megértést mutatott az intézkedés iránt az Emirates is. Tim Clark, a légitársaság elnöke még júliusban kártérítési követeléssel fenyegette meg a repülőteret.

Mindenesetre a Heathrow repülőtér nincs egyedül, az amszterdami Schiphol repülőtér is nemrég hosszabbította meg az utasszám korlátozását, emellett az üzemeltető cég bejelentette, hogy költségtérítést nyújt azoknak az utasoknak, akik biztonsági ellenőrzés előtt kialakult hosszú sorok miatt késték le a gépüket az elmúlt hónapokban.