Októberben startolhat a Giro?

Forrás: MTI

 2020. április 23. 17:50

Előzetes tervek szerint augusztus 1-jén rendezhetnének újra országúti kerékpárversenyt.

Belga médiaértesülésekre hivatkozva a cyclingnews szakportál közölte: a Strade Bianche lenne az első a sorban. Az egynapos toszkánai versenyt eredetileg március elején rendezték volna, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Előzetes tervek szerint augusztus 1-jén rendezhetnének újra országúti kerékpárversenyt

Fotó: 123rf.com

A márciusi – a világjárvány miatt lerövidített – Párizs–Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás országúti viadal, amelyet megrendeztek. Elhalasztották többek között a Giro d'Italiát, a Tour de France-t, valamint az öt legnagyobb egynapos verseny négy tavaszi viadalát.

A Tourt új időpontja szerint augusztus 29. és szeptember 20. között rendeznék meg, a másik két háromhetes körversenynek még nincs hivatalos időpontja, ezekre a szeptember 20-tól 27-ig tartó svájci világbajnokság után kerülhet sor.

A cyclingnews értesülései szerint a Giro október első hétvégéjén, míg a Vuelta a Espana november 1-jén rajtolna. A Milánó–Sanremót augusztus 8-án, a Liege–Bastogne–Liege-t október 4-én, a flandriai körversenyt október 18-án, a Párizs–Roubaix-t pedig október 25-én rendeznék.

Ezek hatására csúszna az esztendő utolsó rangos egynaposa is, a lombardiai körversenyre október 10. helyett október 31-én kerülne sor.