Olaszok is építenék az első orosz gyorsvasutat

Forrás: turizmus.com

 2018. március 23. 11:04

Olaszország is csatlakozott azokhoz, akik részt akarnak venni a Moszkva és Kazán közé tervezett gyorsvasút megépítésében.

Az oroszországi tatár köztársaság kormánya memorandumot írt alá több olasz vállalattal is, amely szeretne befektetőként közreműködni a Moszkva és Kazán között kiépítendő, nagy sebességű vonatok forgalmára is alkalmas vasútvonal megvalósításában. A statisztikai adatok szerint 2017-ben több mint 23 százalékkal nőtt az áruforgalom Tatárország és Olaszország között, és meghaladta a 320 millió dollárt.

A Codest International nevű olasz cég már 30 éve dolgozik orosz projekteken, a vállalat üzletfejlesztési igazgatója most úgy nyilatkozott, hogy az olasz vállalkozások nagy érdeklődést mutatnak az iparban tevékenykedő cégek iránt, illetve a befektetési lehetőségek iránt az olaj- és gáziparban, valamint a vegyipari és közlekedési infrastrukturális projektekben.

A tatár főváros, Kazán

Fotó: turizmus.com

Az első orosz gyorsvasút azoknak a projekteknek a sorában van, amelyeket az elsők között vitattak meg a tatár tárgyalófelekkel. A Moszva és Kazán közötti vasútvonal egy orosz-kínai projekt, 770 kilométer hosszú az út, és az eddigi 12 órás vonatozást tudnák 3,5 órára csökkenteni.

Kapcsolódó cikkek