Capri duplájára emelte a látogatási díjat az idei szezonban

Forrás: turizmus.com

 2024. május 02. 17:17

A kétszeresére emelte a szigetre érkező látogatók által fizetendő díjat az olaszországi Capri szigete.

Aki ezen a nyáron el akar látogatni Capri szigetére, annak még mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, mint eddig.

A Nápolyi-öbölben található sziget amúgy is Dél-Olaszország egyik legdrágább nyaralóhelye, bár ez nagyon sok embert nem tart vissza attól, hogy itt töltse a szabadságát.A szigetre érkezőknek már néhány éve két és fél eurós látogatói díjat kell fizetniük, hasonlóan a Velencében április végén bevezetett rendszerhez.

Marino Lembo, Capri polgármestere szerint azért ezt a díjat vezették be az idegenforgalmi adó helyett, mert jobban ellenőrizhető. A szomszédos, Caprinál négyszer nagyobb Ischia szigetén, ahol több a szálloda, továbbra is hagyományos idegenforgalmi adót vetnek ki.

Capri megduplázta a látogatói díj összegét a szezonra

Fotó: 123rf.com

Caprin az idei szezonra, tehát az április 1. és október 31. közötti időszakra a duplájára, 5 euróra emelték a látogatói díjat, ami 4 millió euró többletbevételt hozhat a sziget kasszájába. Az összeget a szolgáltatások javítására és a sziget rendben tartására fordítják, lapértesülések szerint főleg a turisztikai szezonban megnövekedett vízfogyasztásból eredő többletköltségeket fogja fedezni.

Az emelés valószínűleg annak a vendégkörnek a forgalmára lesz hatással, amelyik csak rövid időt tölt a szigeten – írja a Reisereporter.