Olimpiai bajnokkal mutatkozott be Karintia

Szerző: Pintér Tünde

 2014. október 21. 17:45

Ragyogó napsütésből repítette képzeletben a karintiai hegyek közé a meghívottakat az Österreich Werbung, a régió három legfontosabb síterületének bemutatkozásával. A prezentáción az egykori olimpiai bajnok síelő, Franz Klammer is jelen volt.

Karintiában és a kelet-tiroli területeken összesen 850 kilométernyi sípálya kanyarog, Magyarország évi 220 ezer vendégéjszakával a harmadik helyen áll a régió küldő országainak rangsorában – hangsúlyozta a jelenlévőknek a Kärnten Werbung képviselője, Elke Maidic.

Nassfeld Ausztria 10 legjobb síterepének egyike, ahol 110 kilométernyi pályához 30 felvonó és sílift szállítja a vendégeket. A napsütéses órák száma itt a legmagasabb, a hóbiztosság is egyedülálló – hangzott el a prezentáción. A nassfeldi „Nice Surprise" szolgáltatáscsomagba idén újdonságokat is csempésztek, többek között két, panorámás napozóteraszt, a panorámapontokon pedig ingyenes wifi-szolgáltatást. Nem utolsó az sem, hogy a síelőket ingyenes sítároló várja a Millennium Express völgyi megállójánál és a Tressdorfer Almon. Az Alpok leggyorsabb főzőtanfolyamán, a Millennium Expressz felvonó kabinjaiban 17 perc alatt, amíg a felvonó felér a csaknem 2000 méter magasan fekvő Madritsche csúcsára, adnak ízelítőt a karintiai konyhaművészetből.

 

A Millstatti-tó környékére érkezőknek azt javasolják: keressenek szállást a tóparton, és sítúrázzák be a környék hóborította hegycsúcsait, hiszen 30 percnyi autózással a Goldeck sporthegy mellett a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald, a Turracher Höche, Nassfeld sípályái és a Mölltali-gleccser is elérhető. A Karintiai Fürdőház különleges fürdőzési és wellness-lehetőségeket nyújt a tó partján.

A Gerlitzen Alpokban december 5-én üzemelni kezdenek az első sífelvonók, bármilyenek is legyenek az időjárási körülmények, a hegyen ugyanis hűtőtornyokat létesítettek, amelyek a hóágyú berendezések vizét nulla fok körüli hőmérsékletre hűtik le.

 

A „Stella Ronda" útvonal végigjárásával a síterep nagy része játékos formában, értékes nyereményekért síelhető be. A síhegyek körül (Annenheim, Klösterle, illetve fenn a hegyen) összesen 3600 parkolóhely áll rendelkezésre, mobiltelefonokon keresztül a felvonók várakozási ideje és a Kanzelbahn kabinos felvonó melletti szabadparkolóhely-kapacitás is lehívható. Az Ossiachi-tó településeit összekötő síbusz használata ingyenes.