Oltás nélkül léphetnek a fedélzetre két óriás hajótársaság utasai

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 16. 10:51

2022. szeptember 5-től már nem lesz kötelező Covid-19 védőoltással rendelkezniük a Royal Caribbean és a Celebrity Cruises utasainak – legalábbis járataik többségén. A tesztre vonatkozó követelmények maradnak.

A Royal Caribbean és a Celebrity Cruises bejelentették, hogy újraértékelték és frissítették Covid-19 oltási protokolljukat. 2022. szeptember 5-től mindkét cég lehetővé teszi az utasai számára, hogy a legtöbb kikötőben oltási státuszuktól függetlenül felszálljanak a hajóikra.
Az utasoktól azonban az oltási kötelezettség feloldása után is kérnek negatív tesztet az indulás előtt, ezenkívül meg kell felelniük bizonyos egészségügyi követelményeknek is. Ez alól kivételt képeznek az Egyesült Államokból 5 éjszakás vagy ennél rövidebb útra indulók: nekik már negatív teszteredményt sem kell bemutatniuk a fedélzetre lépéshez.

A Royal Caribbean utasai is oltási igazolás nélkül szállhatnak fel a hajókra a legtöbb kikötőben szeptember 5-től

Fotó: 123rf.com

A világ legnagyobb tengerjáró hajóit is üzemeltető Royal Caribbean és a Celebrity Cruises frissen bejelentett oltási enyhítései Izland kivételével az összes európai kikötőre vonatkoznak. Emellett már nem kell védőoltás a Los Angelesből, Galvestonból, Texasból és New Orleansból induló hajók utasai számára sem. A kötelező védőoltást azonban továbbra is kérik mások mellett a floridai, bahamai és karibi hajóutak utasaitól.
„Örömmel vettük a változásokat, hiszen így azok a törzsutasaink is újra hajózhatnak, akik ilyen-olyan okból nincsenek beoltva, és így nem élhettek kedvenc nyaralási formájukkal” – mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője, aki reméli, hogy a téli karibi szezonra a floridai indulásoknál is lesz enyhítés.

A közelmúltban egyébként több más tengerjáró vállalat is lazított a kötelező oltást előíró protokollján, világszerte vendégek milliói számára nyitva meg ismét az utazás lehetőségét.