Mától oltási igazolás és teszt nélkül utazhatunk Spanyolországba

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. június 21. 15:00

Magyarországot június 21-től a zöld, tehát rizikót nem jelentő országok közé sorolta Spanyolország. Ez azt jelenti, hogy mától a magyar állampolgárok oltási igazolás és teszt nélkül beutazhatnak Spanyolország területére.

A külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának tájékoztatása szerint Magyarország június 21-től lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról Spanyolországban. A mai naptól a Spanyolországba utazó magyar állampolgároknak csupán annyi teendőjük van, hogy indulás előtt regisztrálnak a spth.gob.es oldalon és kitöltik az ott található egészségügyi űrlapot, amely a belepéshez szükséges QR-kódot generálja. Ezt a repülőtéren beszállás előtt és a Spanyolországba való belépéskor is be kell mutatniuk. Ezenkívül további kötelezettségük nincsen.

 

A Kanári-szigetek még kivár

Mivel a spanyol tartományok saját hatáskörben hozhatnak járványügyi szabályokat, a beutazási könnyítés ellenére, a Kanári-szigeteken egyelőre továbbra is érvényben van az a korlátozás, hogy a helyi szálláshelyek (mind a szállodák, mind a magánszálláshelyek) csak az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltás igazolásával, Covid-betegség-igazolással, vagy negatív antigén teszt birtokában fogadják a vendégeket – mondta a turizmus.com megkeresésére a Kanári-szigetek-specialista ViaSale Travel. Az utazási iroda egyébként a beutazáshoz szükséges antigén teszt árát állja utasainak.

Más helyeken, így például Madridban vagy Barcelonában, eddig sem kértek oltási igazolást vagy tesztet a szállásfoglaláshoz a vendégektől.

 

Visszatérnek a Wizz Air spanyolországi járatai

Magyarország zöld listára kerülése után a Wizz Air máris bejelentette, hogy visszatérnek spanyolországi járatai.

Barcelonába hetente négyszer repül a Wizz Air június 23-tól

Fotó: 123rf.com

Már ezen a héten újraindul gépük Budapestről Palma de Mallorca (heti 2), Tenerife (heti 2), Barcelona (heti 4), Malaga (heti 2), Alicante (heti 2), Ibiza (heti 1) célállomásokra. Madridba július 5-től hetente kétszer repül a Wizz Air a magyar fővárosból. Debrecenből szintén Palma de Mallorcára indítanak járatot június 26-tól.

A magyarországi beutazási szabályok nem változtak, tehát hazatéréskor továbbra is szükség van magyar védettségi igazolványra vagy két negatív PCR-teszt bemutatására a hatósági karantén elkerülése érdekében.